Galatasaray'a şampiyonluk için 5 galibiyet yeterli olacak

••3 dk okuma
Galatasaray'a şampiyonluk için 5 galibiyet yeterli olacak

Hızlı Özet

“Süper Lig'de son 6 haftaya lider giren Galatasaray, kalan bölümde 5 galibiyet alması halinde şampiyonluğa ulaşacak.”

Süper Lig'de son 6 haftaya lider giren Galatasaray, kalan bölümde 5 galibiyet alması halinde şampiyonluğa ulaşacak.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde son 2 sezonda şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, bu sezon da yoluna emin adımlarla ilerliyor.

Ligde 30 maça çıkan sarı-kırmızılılar 24 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

Galatasaray, topladığı 77 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin maç fazlasıyla 6 puan önünde bulunuyor.

Ligde 10 sezondur şampiyonluk hasreti çeken sarı-lacivertliler, yarın Kayserispor ile karşılaşacak. Fenerbahçe, kazanması durumunda puan farkını yeniden 3'e çekecek.

AVANTAJ GALATASARAY'DA

Yarışta çok önemli bir avantaja sahip olan Galatasaray, şampiyonluk iplerini tamamen elinde tutuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, kalan 6 maçının 5'ini kazanması halinde rakibi Fenerbahçe'nin performansına bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Galatasaray, birden fazla maçta puan kaybetmesi halinde sarı-lacivertlilerin takılmasını bekleyecek.

İKİLİ AVERAJ GALATASARAY'DA

Sarı-kırmızılı takım, şampiyonluk yarışında ikili averaj avantajını da elinde bulunduruyor.

Galatasaray, Fenerbahçe ile sezonun ilk yarısında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yaptığı maçı 3-1 kazandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde rakibiyle 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikili averajı ele geçirdi.

Sarı-kırmızılı ekip, sezon sonunda olası puan eşitliğinde Fenerbahçe'nin önünde yer alacak ve şampiyon olacak.

KALAN MAÇLAR

Galatasaray: Eyüpspor (D), Sivasspor (E), Trabzonspor (D), Kayserispor (E), Göztepe (D), Başakşehir (E)

Fenerbahçe: Kayserispor (E), Gaziantep FK (D), Beşiktaş (E), Başakşehir (D), Eyüpspor (E), Hatayspor (D), Konyaspor (E)

PUAN ORTALAMASI ŞAMPİYONLUĞU GÖSTERİYOR

Galatasaray, Süper Lig'in geride kalan bölümünde yakaladığı puan ortalamasını son 6 maçta da tutturursa şampiyonluğa ulaşacak.

Sarı-kırmızılı ekip, geride kalan 30 müsabakada 77 puan elde etti. Okan Buruk'un öğrencileri, ligin uzun maratonunda maç başına 2,56 puan almayı başardı.

Galatasaray, bu puan ortalamasını kalan 6 maça yansıtması halinde 15 puanı geçecek. Bu da sarı-kırmızılı takıma şampiyonluk için yeterli olacak.

LİGİN İLK YARISINDA 16 PUAN TOPLADI

Galatasaray, Süper Lig'in ilk yarısındaki son 6 maçta 16 puan elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde ilk yarının son 6 maçlık bölümünde 5 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

Söz konusu süreçte Sivasspor, Trabzonspor, Kayserispor, Göztepe ve Başakşehir'i mağlup eden Galatasaray, Eyüpspor ile berabere kalmıştı.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin maçlarında alacağı sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğu için ilk yarıdaki performansın benzerini sergilemesi gerekiyor.

Bir müsabakası eksik olan Fenerbahçe ise ilk yarının son 7 maçlık periyodunda 5 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Sarı-lacivertlilerin kalan bölümde puan kaybı yaşaması durumunda 15'ten az puan da Galatasaray'ı şampiyonluğa ulaştıracak.

ŞAMPİYONLUK EKONOMİK GELİR İÇİN ÇOK KRİTİK EŞİK

Galatasaray için bu sezon Süper Lig şampiyonluğu prestijin yanı sıra ekonomik gelir için de kritik bir önem taşıyor.

Sarı-kırmızılı ekip, şampiyon olması durumunda üst üste 3, toplamda ise 25. şampiyonluğunu elde edecek.

Ligde en fazla şampiyon olan takım konumundaki Galatasaray rakipleri Fenerbahçe'ye 6, Beşiktaş'a 9, Trabzonspor'a 18 şampiyonluk fark atacak.

Galatasaray, mutlu sona ulaşması durumunda formasına 5. yıldızı takmaya hak kazanan ilk kulüp olacak.

Galatasaray, yarışı önde göğüslemesi halinde yaşayacağı sportif başarı mutluluğunun yanında kasasını da ciddi oranda dolduracak.

Son iki sezondaki başarılarla sponsorluk ve mağazacılık gelirlerini ciddi şekilde artıran sarı-kırmızılılar, gelecek sezon doğrudan UEFA Şampiyonlar Ligi'ne giderek büyük bir gelirin sahibi olacak.

Galatasaray, ayrıca 5. yıldızı almanın avantajıyla lisanslı ürün satışı ve pazarlama faaliyetlerinden elde ettiği gelirleri katlama imkanı bulacak.

ÇİFTE KUPA HEDEFLİYOR

Galatasaray, sezonu çifte kupayla kapatmanın peşinde.

İyi başladığı UEFA Avrupa Ligi'ne erken havlu atan sarı-kırmızılı ekip, yoluna iki kulvarda birden devam ediyor. Süper Lig'deki yarışta önemli bir avantajı elinde tutan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda da şampiyonluğa 2 adım uzaklıkta.

Kupanın çeyrek finalinde Fenerbahçe'yi eleyen Galatasaray, yarı finalde 22 Nisan Salı günü Konyaspor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip, tek maç üzerinden oynanacak yarı final müsabakasını kazanması durumunda finale yükselecek.

İşlerin yolunda gitmesi durumunda 8 resmi maça çıkacak Galatasaray, ligde 5, Türkiye Kupası'nda ise 2 galibiyet alması halinde sezonu çifte şampiyonlukla kapatacak.

Bu haber 586 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"Bizi kim alabilir?" paylaşımı yaptı, polisler gelip aldı
Spor
#Spor#Türkiye Futbol Federasyonu#Merkez Hakem Kurulu

"Bizi kim alabilir?" paylaşımı yaptı, polisler gelip aldı

Türk futbolunu sarsan “Hakemler Dosyası” soruşturmasında dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden Ferdi Karadoruk'un, operasyondan bir gün önce yaptığı paylaşımda kullandığı müzik gündem oldu.

Habervitrini11872 Görüntüleme
Ferhat Gündoğdu'yu gözaltına aldıran eski hakemden olay paylaşım
Spor
#Spor#Futbol#Türkiye Futbol Federasyonu

Ferhat Gündoğdu'yu gözaltına aldıran eski hakemden olay paylaşım

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakemlik yöneticileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında “Uzun Süreli Mazeret Dönüşü Yazılı Sınavı” incelendi. Bilirkişi raporunda, sınav kağıdındaki yazılar ile hakem Ali Tuna’dan alınan örnekler arasında grafolojik ilişki bulunmadığı belirlendi.

Habervitrini13053 Görüntüleme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TFF'den DNA kalıntısı ve parmak izi topladı
Spor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TFF'den DNA kalıntısı ve parmak izi topladı

Yapılan açıklamada,  "Türkiye Futbol Federasyonu olarak, hukukun üstünlüğüne, yargı makamlarının bağımsızlığına ve adli süreçlerin sağlıklı biçimde yürütülmesine olan inancımız tamdır. Kamuoyunun, devam eden adli sürece ilişkin yalnızca yetkili makamlar tarafından yapılacak açıklamaları esas almasını önemle rica ederiz." denildi. 

Habervitrini9426 Görüntüleme
Hakemlik sorularını önceden paylaşmışlar.. İşte o konuşmalar
Spor

Hakemlik sorularını önceden paylaşmışlar.. İşte o konuşmalar

Hakem G.H.E'nin, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk'a 15 Mayıs 2025'te attığı mesajda, "(Hakemlik sınavına ilişkin) Baskanım günaydın soruları atacaktın." yazdığı, Karadoruk'un da "Kosiften istedim, bir daha isteyeyim hocam." yanıtını verdiği anlaşıldı.

Habervitrini10927 Görüntüleme