Spor
  • 11.10.2008 14:56

GALATASARAY'DA LUCESCU SESLERİ

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL  - Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın istifası ve yerine Mustafa Denizli'nin getirilmesiyle başlayan Türk futbolundaki hareketlilik Galatasaray'a da sıçradı.
Galatasaray'da teknik direktör Michael Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın görevlerine son verilmesi bir anda gözlerin Sarı-kırmızılı ekibe çevrilmesine yol açtı. Camiada uzun süredir konuşulan Skibbe'nin gönderileceği ve yerine Fatih Terim'in geleceği haberleri gerek kulüp yöneticileri gerekse Fatih Terim tarafından yalanlanırken, sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Yaptığı flaş transferlere rağmen gerek ligde gerekse de Avrupa'da bir türlü istenilen oyunu sergileyemeyen Galatasaray'da
Başkan Adnan Polat'ın, teknik direktör Michael Skibbe'nin biletiğini kestiği ve genç teknik adamın yerine Sarı-kırmızılı ekibin eski teknik direktörü Mircea Lucescu ile el sıkıştığı kaydedildi. Başkan Adnan Polat'ın, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Rumen temsilcisi Steaua Bükreş'e elenmesinin ardından Michael Skibbe'ye olan güvenini kaybettiği ve teknik adam arayışına başladığı, öncelikli olarakta Sarı-kırmızılı ekibin eski teknik direktörü Mircea Lucescu ile görüştüğü ifade edildi.
Shakhtar Donetsk'te kötü bir sezon geçiren ve Ukrayna ekibindeki geleceğini Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra tekrar gözden geçirecek olan Lucescu ile yaptığı görüşmesi olumlu sonuçlanan Adnan Polat, Rumen teknik adamı öncelikli olarak devre arasında takımın başına getirmeyi planlıyordu. Ancak Sarı-kırmızılılar'da son dönemde alınan başarısız sonuçlar ve son Bursaspor maçında Skibbe'nin, yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp tarafından özellikle tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek konusunda uyarılmaması
bardağı taşırırken, Galatasaray yönetimi öncelikli olarak bu isimlerin görevine son verdi. Bu gelişme Galatasaray camiası içinde, 'Skibbe'ye istifa etmesi konusunda baskı yapılıyor' yorumlarının yapılmasına yol açarken, Michael Skibbe'nin takımla ilişkisinin kesilmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor.
Başkan Adnan Polat'ın bu son gelişmelerin ardından devre arasını beklemeden Mircea Lucescu'yu takımın başına getireceği ifade ediliyor.
Mircea Lucescu'nun adı, Mustafa Denizli'nin takımın başına getirilmesinden önce Beşiktaş ile anılmıştı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'le bir görüşme yapan Lucescu'nun, kendisine yapılan teklifi Galatasaray'la daha önceden anlaştığı için kabul etmediği de iddialar arasında yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER