Spor
  • 28.1.2024 14:40

Galatasaray'da yıldız futbolcu imzayı attı

Sacha Boey'un transferi sonrası diğer oyuncuları takımda tutmak için harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, ilk 11'in vazgeçilmez ismini sözleşme uzatma konusunda ikna etti. Yıldız futbolcu, 2028 yılına kadar Galatasaray forması giyecek.

Galatasaraylı oyuncular Avrupa devlerini peşine takarken, Sacha Boey, Bayern Münih'in yolunu tuttu.

 

Diğer oyuncularını takımda tutma kararı alan sarı-kırmızılı yönetim bu yönde harekete geçti.

 

Galatasaray, dev kulüplerin gözdesi haline gelen bir diğer oyuncusu Lucas Torreira'nın kontratını uzattı.

 

Arjantin ekibi Boca Juniors'un yakından ilgilendiği Torreira'nın mevcut sözleşmesinde iyileştirme yapılırken, 2028 yılına kadar takımda kalması sağlandı.

 

Daha önce 2026'ya kadar olan Uruguaylı yıldız futbolcunun yeni sözleşmesi Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in imzasını bekliyor. Başkan Özbek'in yeni sözleşmeye imza atmasının sonrasında KAP açıklaması yapılacak.

 

İki sezondur Galatasaray'ın orta sahasında büyük işlere imza atan Torreira, 2 milyon 750 bin euro kazanıyordu. Uruguaylı oyuncunun garanti ücreti son anlaşmayla 3 milyon euronun üzerine çıkacak. 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, imaj hakkı ve maç başı ücretiyle birlikte 4 milyon euroya yakın kazanç elde edecek.

 

Muslera, Icardi ve Oliveira gibi takım arkadaşlarıyla iyi anlaşan Torreira, İstanbul'da yaşamaktan memnun.

 

Kariyerinin son döneminde Güney Amerika'da forma giymek isteyen Uruguaylı oyuncu, 2028'e kadar Galatasaray'da forma giymeyi planlıyor.

 

Yaz transfer döneminde Lazio'dan teklif alan Torreira, Galatasaray'da devam etmek için İtalyan ekibini geri çevirmişti.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2024 14:41

İLGİLİ HABERLER