Spor
  • 31.3.2012 00:34

Galatasaray'dan dayak açıklaması!..

FİBA Kadınlar Avrupa Ligi maçında Fenerbahçe ile oynanan maçtan sonra sarı kırmızılı tarftarların güvenlik güçleri tarafından coplanması, Galatasaray'ı kızdırdı.
Galatasaray Kulübü, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali A Grubu'nda Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe takımlarının karşı karşıya geldiği maçta yaşanan olaylara ilişkin güvenlik güçlerinin tutumunun kabul edilemez nitelikte olduğu kaydedildi.
          Olayların maç öncesinde başladığı, bilet sırasındaki bir taraftara, tehdit ya da hayati bir tehlike söz konusu değilken, bir emniyet görevlisinin silah çektiği ve taraftarın kafasına silah kabzasıyla vurulduğu öne sürülerek, şöyle denildi:
     ''Maça girerken taraftarımız tepeden tırnağa aranmış olmasına rağmen geç gelen ve kapıyı kırarak giren diğer takım seyircisinin üzeri aranmamış ve bunun sonucu olarak maç sırasında gerek taraftarımızın üzerine gerekse sahaya onlarca yanıcı ve patlayıcı madde atılmış, onlarca taraftarımız yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır. Patlayıcıları ve yanıcı maddeleri atan grubun belli olmasına rağmen güvenlik güçleri yöneticilerimizin ısrarla uyarmalarına rağmen 'şimdi alırsak olay çıkar' bahanesiyle bu kişileri engellemekten imtina etmiştir. Son olarak maçın bitmesine az bir süre kala rakip takım taraftarı arasından taraftarımızın üzerine güçlü bir ses bombası atılmış ve çıkan panikte kol ve bacağı kırılanlar olmuştur. İhmal ve vurdumduymazlık bununla da kalmamış güvenlik güçlerini göreve ve yardıma çağıran taraftarımız coplanmış ve göz yaşartıcı gaza muhatap olmuştur.
     Hiçbir olay çıkarmamış, sahaya ve rakip takım taraftarına en ufak bir fiziki müdahalede bulunmamış ve kendisine karşı yapılan tahrike, yaralayıcı müdahalelere rağmen vakarını korumuş olan taraftarımızı korumakla görevli olan emniyet güçlerinin bu tutumu kulübümüzce kesinlikle kabul edilemez. Güvenlik güçleri bu konuda açıklama yapmak ve bunun bir daha tekrarlanmayacağının garantisini kulübümüze ve kamuoyuna vermek zorundadır. Görevini yapmaktan imtina eden kişilerle ilgili olarak gerek sayın Valilik ve gerekse Sayın Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz başlamıştır. Bu vesileyle yaralanan ve insanlık dışı muameleye muhatap olan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.'' 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER