Spor
  • 14.5.2024 10:58

Galatasaray'dan derbide büyük kutlama hazırlığı

ZAHA SON 4 MAÇTA 1 DAKİKA 

Aslan’ın Fildişi Sahilli yıldızı Wilfried Zaha, son 4 lig maçında sadece 1 dakika süre alabildi. Karagümrük maçına da son anlarda dahil olan tecrübeli futbolcu, Sivas ve Pendik sınavlarında kulübede oturmuş, Adana Demir deplasmanına ise ağrılarını gerekçe göstererek gitmemişti. Zaha’nın sezon sonunda West Ham formasıyla Premier Lig’e dönmesi bekleniyor...

MUHTEŞEM PERFORMANS 

Son olarak Karagümrük karşısında 1 gol, 1 asiste imza atan 23 yaşındaki futbolcu, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak bir grafik sergiliyor. 

Fenerbahçe'de gündem Jose Mourinho'yken Galatasaray'da da Okan Buruk ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı takımda sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çeken 50 yaşındaki teknik direktör, Avrupa devinden sürpriz bir teklif aldı. İşte detaylar...

ŞAMPİYONLUK GELİYOR 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği ikinci sezonda da şampiyonluğa ulaşmaya oldukça yakın. Aslan, Trendyol Süper Lig'in bitimine iki hafta kala 99 puanla lider durumda. Fenerbahçe ise 93 puanla ikinci sırada yer alıyor.

3. SÜPER LİG ZAFERİ OLACAK 

Okan Buruk, bu sezon da şampiyonluğun gelmesi halinde Süper Lig'deki üçüncü zaferini elde etmiş olacak. Tecrübeli teknik adam 2019-20 sezonunda Başakşehir'i 69 puanla şampiyonluğa taşımıştı. 2022-23 sezonunda da 88 puanla Aslan'ı şampiyon yapan Buruk, böylece ligde kariyerindeki üçüncü zaferini elde etmiş olacak.

GÖZLER DEV DERBİDE 

Öte yandan, Fatih Karagümrük deplasmanında son dakikada gelen golle zafere uzanan ve şampiyonluk yolundaki 6 puanlık avantajını koruyan Galatasaray’da artık tüm gözler Fenerbahçe derbisine çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre dev maç 19 Mayıs Pazar günü oynanacak.

19.05 KUTLAMASI 

19.05 tarihi, 1905’i anımsatması nedeniyle temsili olarak kulübün kuruluş yıl dönümü olarak kutlanıyor. Yani Galatasaray, Fenerbahçe karşısında birçok kutlamayı aynı anda yapmaya hazırlanıyor.

SÜPER KUPA TALEBİ 

Ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe’nin U19 takımıyla sahaya çıkıp, ilk dakikasında Icardi’nin attığı golden sonra çekilmesiyle hükmen kazandığı Süper Kupa’yı, TFF’den talep etti. Aslan, pazar günkü karşılaşmada Süper Kupa coşkusunu taraftarıyla birlikte yaşayacak.

COŞKU ÜST SEVİYEDE OLACAK 

Ayrıca kadın futbol liginde şampiyon olan sarı-kırmızılılar, bu zaferi de yine taraftarın önünde turlayarak taçlandıracak. Bu şekilde 19 Mayıs coşkusu en üst seviyeye ulaşacak.

1 PUAN GELİRSE... 

Ancak asıl büyük plan elbette ki lig şampiyonluğu. Aslan, ezeli rakibinden 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Stada şampiyonluk kupası gelmese bile, hep birlikte Fenerbahçe’nin önünde bir büyük zafer daha kutlanmış olacak. 

5 KUTLAMA BİRDEN 

Taraftarlar da aynı zamanda Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu da bu şampiyonluklarla birlikte yaşayacak. Böylelikle lig şampiyonluğu 19 Mayıs'ta ilan edilirse Galatasaray, beş kutlamayı aynı anda gerçekleştirecek.

OKAN BURUK'A YENİ TEKLİF! 

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a, İtalya Serie A ekibi Fiorentina'nın talip olduğu iddia edildi. Takvim'in haberine göre Mor Menekşeler, 50 yaşındaki antrenör için 

'BURADA ÇOK MUTLUYUM' 

Fiorentina yetkilileri ile görüşen Okan Buruk'un, İtalyan kulübünden gelen teklifi çok fazla düşünmeden reddettiği bildirildi. Buruk'un İtalyanlara, "Galatasaray ile yeni sözleşme imzaladım. Burada çok mutluyum ve başarmam gereken daha çok şey var" dediği aktarıldı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2024 10:59

İLGİLİ HABERLER