Spor
  • 16.1.2014 10:29

Galatasaray'ın geleceği inşa ediliyor

Spor Toto Süper Lig'de liderin 8 puan gerisinde 33 puanla şampiyonluk takibinisürdüren ve 3 kulvarda da yoluna devam eden Galatasaray, transfer döneminde kadrosuna genç futbolcuları katmaya devam ediyor.

Transferde hız kesmeyen sarı-kırmızılı takımda, Kayserispor'dan Salih Dursun ve Bucaspor'dan Umut Gündoğan'ın ardından görüşmelere başlandığı borsaya bildirilen teknik direktör Murat Yakın'ın çalıştırdığı Basel kulübünden genç futbolcu Endoğan Adili, spor kamuoyunda ilginç bir transfer hamlesi olarak dikkat çekti.

Galatasaray Kulübü'nün kadrosuna katacağı isimler arasında bugüne kadar spor basınında pek fazla yer almayan 19 yaşındaki genç futbolcu Adili için ile görüşmelere başlandığının açıklanması, Galatasaray Kulübü Başkan'ı Ünal Aysal'ın, geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılı takımın transfer gündemi ile ilgili yaptığı açıklamadaki ‘Galatasaray'ın geleceğini inşa edeceğiz’ sözleri doğrultusunda atılan bir adım olarak nitelendirildi.

İsviçre Süper Ligi'nde gol atmış en genç futbolcu unvanını elinde bulunduran Adili, Türk pasaportu olması nedeniyle sarı-kırmızılı kulüpte Türk statüsünde oynayabilecek.

ENDOĞAN ADİLİ'NİN KARİYERİ

1994 yılında İsviçre'nin Brugg kentinde doğan Türk asıllı İsviçreli futbolcu Endoğan Adili, bugüne kadar İsviçre'nin tüm genç yaş Milli takımlarında forma giydi. İsviçre Süper Ligi takımlarından Grasshopers'ta profesyonel olan ve geçen yıl teknik direktör Murat Yakın’ın çalıştırdığı Basel'e imza atan 19 yaşındaki genç futbolcu Adili, İsviçre Ligi'nde gol atan en genç futbolcu olma özelliğini de elinde bulundurmakta. Annesi Kosovalı olan Adili'nin babasının Türk olması nedeniyle genç oyuncu Türk pasaportuna sahip ve Türkiye’de Türk statüsünde forma giyebilmekte. 1.70 cm boyunda ve 61 kg ağırlığında olan genç yıldız Adili, orta sahada oynamakta ve sağ ayağını kullanabilmektedir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER