Spor
  • 23.8.2009 15:49

GALATASARAY'IN GÜNDEMİNDEKİ CANER NE DEDİ?

Rusya'nın CSKA Moskova takımında forma giyen milli futbolcu Caner Erkin, Avrupa'dan, Rusya'dan ve Türkiye'den kendisini transfer etmek isteyen takımlar olduğunu söyledi.

Mahalle arasında top oynarken bile profesyonelce düşündüğünü, bu yüzden de futbol için gereken neyse tek başına yaptığını belirten Caner Erkin, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük takımların seçmelerinde beğenilmesine rağmen, yine de halı sahada keşfedilmiş.

Caner Erkin, halı sahada keşfedilmesiyle başlayan futbol kariyerini A Milli Takım'da oynayarak ve de yurt dışına transfer olan en genç oyuncu unvanını elinde bulundurarak taçlandıran genç bir yetenek.

Caner, futbola nasıl başladın?

Ben ilkokulda iken, okul bahçesinde ve mahalle arasında futbol oynardım ve hep futbolcu olmayı hayal ederdim. Ailemin hep karşı çıkmasına rağmen ben vazgeçmedim. İlkokul bitip ortaokula gelince hala da aklım hep futbol vardı. Yaşadığım Edremit'ten ortaokul 3. sınıfta öğrenciyken atlayıp İstanbul'a Fenerbahçe'nin seçmelerine gittim. Beğendiler ama bize hazır futbolcu lazım deyip almadılar. Sonra döndüğüm Edremit'te küçük yaşıma rağmen amatör takımda oynadım. Bir yıl sonrada Beşiktaş'ın seçmelerine gittim. Orada beni çok beğendiler ve gel başla dediler. Ben de bana kalacak yer ayarlamalarını istedim onlarda bu imkânı sunamayacaklarını söyleyince vazgeçip Edremit'e tekrar geri döndüm.

Bu arada eğitimine devam ediyor muydun?

Evet kesinlikle. Bırakmak gibi bir düşüncem olmadı zaten. Hem babam öğretmendi. Böyle bir şeyi istesem de yapamazdım. Çünkü izin vermezdi. Ama futboldan da vazgeçmem de mümkün değil.

Peki, nasıl keşfedildin?

İşte bu kısmı çok ilginç oldu. O kadar şansımı denememe ve beğenilmeme rağmen olmayan şey, bir gün tesadüf eseri halı saha maçı yaparken oldu. Vestel Manisa Spor'un eski çalışanlarından biri beni görüp babama bu çocuğu istersen götürelim demiş. Babam da bana söyledi. Ben de tereddütsüz kabul ettim. O zaman Manisa 2. ligde oynuyordu. Beni hemen antrenmanlara çıkardılar ve de genç takımda oynamaya başladım. Bir sene sonrada A takımla oynamaya başladım. Birkaç maç yapmıştık ki 17 yaş altı Milli Takıma çağrıldım. Orda Avrupa Şampiyonu olduk. Sonrasında da Dünya üçüncüsü olduk. Bu arada da Vestel Manisa Spor'u Birinci Lige taşıdık ve ben de Süper Ligde oynamaya başladım.

İstenilen adam olmayı nasıl başardın?

O yıl Ersun Yanal hocamız başımızdaydı. Benim üzerimde çok emeği vardır. Geldiği gün beni A Takımla oynattı. Ben de giydiğim formayı bir daha bırakmadım. O sene çok iyi bir performans elde ettik ve 8 puan farkla ligde liderdik. Ben bu arada 19 yaş altı milli talkımda da oynuyordum. Fatih Terim hocamız bir gün bizi izlemeye gelmiş ve oyuncu alacağını söylemiş. O gün sadece beni seçti ve böylece A Milli takım kariyerime de başlamış oldum.

Rusya'ya gelişin nasıl oldu?

Çok iyi geçirdiğim bir sezondu. Özellikle bir Fenerbahçe maçı var ki hayatımın kırılma noktalarından birsi oldu. O maçta bir gol atıp birde asist yaptım. Sonra 17 yaş altı Milli Takım'da gösterdiğim performansım çok iyiydi. Birçok yabancı kulüp beni istemeye başladı. PSV Eindhoven, Paris Saint Germain, Monaco ve CSKA Moskova bunlardan bazılarıydı. Bir gün antrenmandayken hocam Ersun Yanal beni yanına çağırdı. Odasına girdiğimde annem ve babamı da orda görünce şaşırdım. Acaba bir hatamı yaptım diye düşünürken bana Rusya'ya gitmeye ne dersin dedi bende hemen kabul ettim. Zaten kulüplerde kendi arasında anlaşmışlardı.

CSKA ile kontratın kaç yıllık?

Ben CSKA ile 5 yıllık bir anlaşma yaptım. Gelir gelmez İsrail'e kampa gittik. Orada çok kötü bir sakatlık yaşadım ve uzun sürdü. Sonrasında toparlanmam zaman aldı. Toparlandım derken bu sefer Rusya'nın en iyi sol açığı Yuri Zhirkov (şu anda Chelsae'de oynuyor) ile forma savaşına girdik. O benden yaşça da tecrübeyle de üstündü. Ama yine de takıma girme şansım oluyordu.

Peki son dönemlerde Zico ile yaşadığın problem nedir?

Aslında ben onunla bir problem yaşamıyorum. Sanırım kendisi benimle problem yaşıyor. Geldiği günden bu yana bana soğuk davranıyor ve bulduğu ilk fırsatta da beni kadro dışı bıraktığını söyledi. Üstelik ortada hiçbir sebep yokken. Medyada, yok Caner onun elini sıkmamış, yok direk soyunma odasına gitmiş diye yer aldı. Ama bunların hepsi yalan. Maç bitiminde dahi hocamla bir birimizi tebrik ettik. Sonrasında bu olaylar gelişti. Bugüne kadar çalıştığım hiçbir hocama saygısızlığım olmamıştır. Aksine onlardan daha fazla ne alabilirim diye düşünmüşümdür. Zico'da dâhil buna. Zaten takımdan uzaklaştırılmam da kısa sürdü. Bir hafta sonra tekrar A Takımla antrenmanlara çıkmaya başladım.

Peki, son dönemlerde adın sık sık transferlerle gündeme geliyor. Anlaştığın bir takım var mı?

Bu aralar transfer dönemi ve birçok kulüp beni istiyor. Ben de bunlardan birini seçmeyi düşünüyorum. Zira yaşım daha 21 ve oynamak istiyorum. Zico'nun tavrını yöneticilerimiz bile anlayabilmiş değil. Kulübüm beni ısrarla tutmak istiyor ama bende ısrarla oynamak istiyorum. Avrupa'dan, Rusya'dan ve Türkiye'den beni kadrolarına katmak isteyen takımlar var. Ben transfer konusunda konuşmak istemiyorum. Menajerim Batur Altıparmak zaten gerekeni yapıyor. Ben sadece işime yoğunlaşmak istiyorum.

Rusya'ya adapte olamadığın söyleniyor…

Kesinlikle hayır. Ben adaptasyon sorunu yaşamadım. Hatta şimdi çok iyi Rusça bile konuştuğumu iddia edebilirim. Zaten işinizi seviyorsanız her yer de başarılı olursunuz. Önemli olan bulunduğunuz yeri benimsemek ve orayı oranın şartlarıyla kabul etmekten geçiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER