Eğitim
  • 31.1.2007 03:37

GALATASARAY'IN MÜDÜRÜ 'SENATO' ONAYIYLA GİTTİ!..

Boğaziçi Üniversitesi'nden alınan izinle 5 yıl önce Galatasaray Lisesi müdürlüğüne getirilen Doç. Dr. Gün Kut, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Duygun Yarsuvat ile anlaşmazlığa düşünce görevinden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak özel statüyle yönetilen Galatasaray Lisesi'nde müdür Galatasaray Üniversitesi Senatosu'nca belirleniyor, ataması ise Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından onaylanıyor.

Doç. Dr. Kut'un her yıl yenilenen sözleşmesi bu yıl Üniversite Senatosu'nca yenilenmedi. Okulda çeşitli zorluklarla karşılaştığı öne sürülen Doç. Kut'a görevden ayrılma yazısı da Galatasaray Üniversitesi Senatosu tarafından elden gönderildi. Okul müdürü Doç. Dr. Gün Kut, lojmanını boşaltarak görevinden ayrıldı.

Okul çevrelerinde Doç. Dr. Gün Kut'un Galatasaray'ın geleneği olarak kabul edilen bazı konularda ferdi davrandığı, geleneksel mezuniyet törenini yapmadığı için şikâyet edildiği öğrenildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir Galatasaray Lisesi öğretmeni durumu şöyle aktardı: "2006 öğretim yılında ÖSS'deki 10 birincilikten 4'ünü okula taşıyan öğrencilerin hepsi okul müdürü tarafından disiplin kuruluna verilmişti.

Bu öğrencilerin okuldan atılmasını çeşitli çevreler araya girerek önledi. Son sınıf öğrencilerin tümü disiplin suçundan yargılanıyor." Okulda müdürlük görevini müdür başyardımcısı Meral Mercan yürütüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER