
GALATASARAY'IN MUHTEMEL 11'İ BELLİ OLDU
Eksik çok ama gurbetçiler arkamızda, moralimiz de yerinde. Bordeaux zaferi kimseyi kesmedi, haydi çocuklar: Bir kez daha...
HAMBURG: Rost Boateng Alex Silva Mathijsen Aogo Benjamin Trochowski Jarolim Jansen Olic Petric
GALATASARAY: Sanctis Sabri Emre Aşık Hakan Volkan Kewell Barış Ayhan Arda Lincoln Nonda
STAT: Nordbank Arena
SAAT: 19.00 HAKEM: Viktor Kassai,
YAYIN: Futbol Smart '
Emre Aşık tehlikesi
Meira’nın Zenit’e gidişi ile Servet ve Emre Güngör’ün sakat oluşu, teknik heyeti stoper hattı konusunda yeterince zorlarken, şimdi de Emre Aşık tehlikesi baş gösterdi!
Eğer tecrübeli futbolcu, bugünkü mücadelede sarı kart görürse, rövanştaki mücadelede forma giyemeyecek. Aslan’ın hocası Bülent Korkmaz’ın, gereksiz yere kart görmemesi konusunda, tecrübeli futbolcusunu sıkı sıkaya tembihlediği öğrenildi.
Avrupa’daki 218. sınav Sarı-Kırmızılı ekip, Avrupa kupalarında bugüne kadar 217 maça çıktı. Galatasaray bu karşılaşmalardan 81’ini kazanırken, 82 mücadeleyi kaybetti, 54 mücadelede ise beraberlik bozulmadı. Aslan rakip filelere gönderdiği 288 gole karşın, kalesinde toplam 317 gol gördü. Hamburg’da büyü var!
Alman panzeri Hamburg, henüz Türk takımlarına karşı yenilgi yüzü bile görmedi. Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 3 kez eşleşen Bundesliga temsilcisi, 2 galibiyet 1 de beraberlik elde etti. Söz konusu istatistiği değerlendiren Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise “Her şeyin bir ilki vardır” dedi. Şimdi sıra 5. elemede Galatasaray, daha önce Alman takımlarıyla toplam 22 maç yaptı, bunların 6’sını kazandı, 6’sını da kaybetti. 10 mücadele ise berabere bitti. Rakip filelere 23 gol gönderen Aslan, kalesinde 29 gol gördü. Eşleşmelerde Almanlar’ı 4 kez eleyen Sarı-Kırmızılı ekip, 5. zaferini yaşamayı hedefliyor.
Aslan ilk kez Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 218. maçını ilk kez karşılaşacağı Hamburg’la oynayacak. Bu maçlarda 81 galibiyet, 82 yenilgi, 54 beraberlik alan Cim-Bom fileleri 288 kez havalandırırken, kalesinde 317 gol gördü. Türk takımlarıyla daha önce 3 kez karşılaşan Alman ekibi hiç yenilmedi. Hamburg, 1997-98 sezonunda Intertoto’da Samsun’u 3-1 yendi. 1999-2000’de aynı kupada Trabzon ile karşılaşan Alman temsilcisi 2-2’nin rövanşında sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Alman hesabı!
Cim-Bom’un Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla oynadığı maçlarda eşitlik göze çarpıyor. Sarı-kırmızılılar, Alman ekipleriyle bugüne kadar 22 kez karşılaştı, 6 galibiyet, 6 yenilgi alırken, 10 maç berabere sonuçlandı. Rakiplerini 4 kez kupalardan safdışı edip, 4 kez de elenen Cim-Bom ilk maçını 1964-65 sezonunda Magdeburg’la oynadı. Aslan, Magdeburg, Sthal, E.Frankfurt ve B.Dortmund’u elerken, B.Münih, B.Uerdingen, W. Bremen ve Leverkusen’e boyun eğdi.