Spor
  • 30.1.2023 20:06

Galatasaray'ın yıldızlarına teklif yağıyor

Galatasaray'ın yıldızı için İtalya'dan resmi teklif! İşte önerilen rakam ve maaş...

İç ve dış transferdi hareketli saatler yaşayan Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı. İtalya Serie A ekiplerinden Cremonese, milli yıldız için Sarı Kırmızılı ekibe resmi teklifini sundu. Başarılı oyuncuya önerilen maaş da belli oldu. İşte detaylar...

Süper Lig'de 10'da 10 yaparak en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturan, kupayla beraber 13 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray'da gözler transfere çevrildi. İlk imzayı Kaan Ayhan'a attırmaya hazırlanan Cim Bom, bazı oyuncularla yollarını ayırmanın hesaplarını yaparken yıldız isimlerine de teklifler alıyor. Sarı Kırmızılılar'ın geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı milli yıldız için İtalya'dan resmi teklif geldi. İşte detaylar...

İLK TRANSFER KAAN AYHAN

Galatasaray, Giresunspor maçının ardından Kaan Ayhan transferini KAP’a bildirdi. Sarı-kırmızılı takım 28 yaşındaki savunmacıyı kiralık olarak kadrosuna katacak. İstanbul’a gelen Kaan, sağlık kontrolünün ardından Galatasaray’a imza atacak. Galatasaray’dan yapılan açıklamada; “Profesyonel futbolcu Kaan Ayhan’ın kulübümüze geçici transferi konusunda futbolcu ve kulübü US Sassuolo Calcio s. r. l ile resmi görüşmelere başlanmıştır.” denildi.
Bu sezon Sassuolo formasıyla biri kupa olmak üzere 11 maça çıkan Kaan, stoper bölgesinde görev alıyor.

DURSUN ÖZBEK: 5-6 FUTBOLCUMUZA TEKLİFLER VAR

Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Başkan Dursun Özbek, futbol takımının başarılı olmasından dolayı futbolculara gelen tekliflerin arttığına vurgu yapmış, “Ben ve arkadaşlarım bunu hiç hissettirmeden, gündeme getirmeden, başarı odaklı, Cumhuriyet’imizin 100. yılında hedefimizi hiç değiştirmedik. Fakat Galatasaray, yüklendiği misyonlar çerçevesinde hiçbir zaman böyle olamaz. Galatasaray’ın sportif manada eksiklerini gözetmeden çalışıyoruz. Mağazacılıkta satışlarımız iyi, iyi bir takım kurduk. Gelirlerimiz de artmış vaziyette. Futbol takımımızın başarılı yürüyüşü sayesinde futbolda değerimiz giderek artıyor. Sezon başında dünya piyasalarından 1 futbolcumuza talep vardı. Bugün 5-6 futbolcumuza hatırı sayılır transfer talepleri var” ifadelerini kullanmıştı.

BOEY'A 15 MİLYON EURO'LUK BÜTÇE

Bu sezon gösterdiği performansla bir çok Avrupa Kulübü'nü peşine takan Sacha Boey'a Fransız ekibi Lyon talip oldu. 19 yaşındaki Malo Gusto'un transferi için Chelsea ile anlaşan Ligue 1 ekibi Sacha Boey'u kadrosuna katmak istiyor. Fransızlar şimdi görüşmek istese de Galatasaray sezon sonunu işaret etti. Lyon Sacha Boey için 15 milyon Euro bütçe şimdiden ayırmış durumda.

AANHOLT PSV YOLCUSU

Galatasaray'ın gözden çıkardığı Patrick van Aanholt'a sürpriz talip... Sol beki Phillip Max'a Frankfurt'un talip olduğu PSV Eindhoven, açılan boşluğu Cim Bom'un yıldızıyla doldurmaya hazırlanıyor. Hollanda medyasında yer alan haberlere göre PSV ile Aanholt arasında görüşmeler tamamlandı. Max'ın transferi gerçekleştiği an, Aanholt da yola çıkacak. Galatasaray'ın bu transferde bonservis beklentisinin olmadığı haberin detayları arasında yer alıyor.

SEFEROVIC BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Sezon öncesi Benfica'dan 2,5 milyon Euro'ya satın alma opsiyonlu olarak transfer edilen İsviçreli oyuncu hazırlık maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri çekmişti. Sezonun başlamasıyla birlikte beklenen performansın gerisinde kalan Seferovic, formasını Bafetimbi Gomis'e kaptırdı. Gomis ilk haftalarda attığı gollerle takımı taşırken, Mauro Icardi'nin de form tutmasıyla birlikte Seferovic için forma adeta bir hayal oldu. Tecrübeli isim, Antalyaspor ve Giresunspor maçlarında kadroya da giremedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Gianluca Di Marzio'nun haberine göre Salernitana, golcü arayışlarını Haris Seferovic ile sonlandırmak istiyor. Galatasaray'ın gözden çıkardığı isim ile İtalyan ekibi arasındaki görüşmelerin devam ettiği ifade edilmekte.

SEVILLA NELSSON'UN PEŞİNDE

İspanya basınında yer alan habere göre; La Liga takımlarından Sevilla'nın Marcao'nun ardından Galatasaray'daki hedefi Victor Nelsson... İspanyol ekibi, Danimarkalı stoperin 25 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemeyi gözden çıkardı. Transferin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Eğer Victor Nelsson'un transferi 25 milyon Euro karşılığında gerçekleşirse Galatasaray tarihinin en pahalı oyuncu satışı olacak. Sarı-kırmızılıların şu ana kadarki en pahalı satışı ise 16 milyon euro ile Badou Ndiaye olmuştu.

BERKAN KUTLU İÇİN RESMİ TEKLİF!

Son dönemde Galatasaray'ın en kilit isimlerinden olan Berkan Kutlu'ya İtalya'dan talip çıktı. Serie A'da topladığı 8 puanla son sırada yer alan ve kadrosunu güçlendirme adına transfer çalışmalarına hız veren Cremonese, milli orta saha için Sarı Kırmızılı ekibe resmi teklifini sundu.

ZORUNLU SATIN ALMA OPSİYONU: 4 MİLYON EURO

Berkan'ı sezon sonuna kadar kiralamak isteyen İtalyan ekibi, sözleşmeye 4 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonu da ekledi. Milli oyuncuya yarım sezon için 700 bin Euro öneren Cremonese, Galatasaray'ın cevabını beklemeye başladı. 31 Ocak'ta İtalya'da ara transfer döneminin sona erecek olması nedeniyle İtalyan temsilcisinin Sarı Kırmızılılar'dan bir an önce cevap almak istediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2023 20:08

İLGİLİ HABERLER