Spor
  • 6.1.2014 01:20

Galatasaraylı taraftarlar polisle çatıştı

BEKO Basketbol Ligi’nin 14’ncü haftasında oynanan Olin Edirne– Galatasaray Liv Hospital maçının ardından salondan çıkan sarı kırmızılı taraftarlarla polis ekipleri arasında arbede çıktı. Polis, taş atan taraftarlara biber gazıyla müdahale ederken, çıkan olaylarda bir polis memuru başından yaralandı. Çok sayıda taraftar da biber gazından etkilendi.

Mimar Sinan Kapalı Spor salonundaki karşılaşma gergin başladı. Galatasaray taraftarı yaklaşık 200 kişi, kendilerine Fenerbahçe atkısı gösteren Olin Edirneli taraftarlara tepki gösterdi. Maçın 28’nci dakikasında Galatasaray taraftarları sahaya torpil atarak patlattı. Maç, bu nedenle 2 dakika durdu. Son periyot iki takım taraftarlarının birbirlerine küfürlü tezahüratlarıyla devam ederken sarı kırmızılı ekip deplasmanda Olin Edirne’yi 21 sayı farkla 77- 98 yendi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Maçın tamamlanmasının ardından salondan önce Olin Edirne taraftarları çıkarıldı. Ardından otobüslerine gitmek için salonun arka kapısından çıkarılan Galatasaray taraftarlarıyla polis ekipleri arasında tartışma çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri bellerindeki taşıdıkları biber gazlarıyla taraftarlara müdahale etti. Gazdan etkilenen taraftarlar da polis ekiplerine taş atarak karşılık verince iki taraf arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında bir polis memuru başına isabet eden taş nedeniyle yaralandı. Çok sayıda taraftar ve polis biber gazından etkilenerek salonun arkasında bekleyen ambulansa getirildi. Biber gazından etkilenen taraftarlar bir süre ambulansta tedavi edildikten sonra otobüslerine binerek İstanbul’a doğru yola çıktı. Başından yaralanan polis memuru ise Selimiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Polis ekipleri, Galatasaray taraftarlarını taşıyan 3 otobüse şehir çıkışına kadar eşlik etti.
Engin ÖZMEN / EDİRNE, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:44

İLGİLİ HABERLER