Gündem
  • 8.6.2024 10:13

Ganz çekiliyor Netanyahu'nun savaş kabinesi dağılıyor

Gantz'ın Cumartesi gecesi koalisyondan ayrılması bekleniyor, ancak kalması yönünde baskı altında
Ulusal Birlik başkanının ültimatomu 8 Haziran'da sona eriyor; ABD, rehine anlaşması çabaları devam ettiği için onu kalmaya çağırdığını söyledi; Anne, savunmada, ayrılmanın Başbakan'ın rehinelerden 'vazgeçmesine' neden olacağı konusunda uyardı

Benny Gantz’ın İsrail hükümetinden çekilmesi bekleniyor

Savaş Kabinesi Bakanı Benny Gantz, geçtiğimiz ay Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Gazze ihtilafı konusunda üzerinde mutabakata varılan bir vizyona bağlılık talebiyle verdiği ültimatomu yerine getirerek, Cumartesi gecesi Ulusal Birlik partisinin hükümetten çekildiğini duyurmaya hazırlanıyor. Hamas'ın yenilgiye uğratıldığı bir senaryoda bölgeyi kimin yönetebileceğinin öngörülmesi de dahil.

Gantz'ın ofisi Cuma günü yaptığı açıklamada, onun Cumartesi akşamı saat 20.40'ta bir basın açıklaması yapacağını duyurdu.

İbrani basında çıkan haberlere göre, koalisyon partilerinin Gantz'la aradaki boşlukları kapatmaya ya da onun 8 Haziran'dan sonra koalisyonda kalmasını sağlamaya yönelik devam eden bir müzakere veya çabası yok ve son dakika sürprizleri dışında Gantz, verilen ültimatomu yerine getirecek. Üç hafta önce hükümet onun öne sürdüğü talepleri kabul etmemiş, hatta ciddi bir şekilde tartışmamıştı.

Gantz, Hamas grubunun 7 Ekim'de acil bir savaş zamanı hükümeti kurmak için düzenlediği saldırının ardından koalisyona katılmasının ardından bazılarının hükümette kalması yönünde baskı altında kaldı.

Kan kamu yayıncısı Perşembe günü, kaynak belirtmeden, ABD hükümetinin Gazze'de Hamas'la ateşkes ve rehine anlaşması yapılması yönünde devam eden çabaların ortasında Gantz'ı planlanan ayrılışını ertelemeye ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

İŞRAİL PARLAMENTOSU

Güncellenme Tarihi : 8.6.2024 10:27

İLGİLİ HABERLER