Spor
  • 30.7.2008 00:09

GARAMI: ''ZOR BİR GÜN OLACAK!..''

Basın toplantısında Güngören'deki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.
Maçın oynanacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Macar ekibin teknik direktörü Jozsef Garami, video kasetlerden Fenerbaçe'yi daha önceki maçlarını izlediklerini belirterek,kendilerini zor bir gün beklediğini söyledi. Fenerbahçe'nin çok iyi futbol oynadığını ve kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu ifade eden Garami, her şeye rağmen bugünkü maçta başarı için her şeyi yapacaklarını kaydetti. Henüz  maçın ilk 11'ini oluşturmadığını belirten Garami, ileride tek forvet ve arkasında destekleyici futbolcularla maça başlamayı düşündüğünü söyledi. İlk maçın deplasmanda olmasının kendileri için avantaj olup olmadığı sorusunu Garami, ''Şayet yarın iyi bir sonuç alırsak iyi olacak. Evimizdeki maçta uzatmalara gidecek olursa bu bizim için iyi olmaz'' diye yanıtladı.
Macar teknik adam, Fenerbahçe maçıyla ilgili medyada umutsuz açıklamalarının yer aldığının hatırlatılması üzerine de, ''Basın organlarında okuduklarınız gerçek görüşlerimdir. Ancak bir Macar atasözü vardır, 'Şans her zaman sürer' diye'' şeklinde konuştu. Son 4 yıldır takımının yeni bir oluşum içinde bulunduğunu anlatan Garami, altyapıdan yetişen futbolcuları ön plana koyduklarını kaydetti.
MTK Budapeşteli futbolcu Laszlo Zsidai ise Fenerbahçe'nin yıldız oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu belirterek, "Fenerbahçe, yıldızlardan oluşan bir ekip. Onlara karşı yapabileceklerimizin en iyisini sahaya yansıtmak istiyoruz. Dünya yıldızlarından söz etmek gerekirse, en yenilerinden birisi Güiza, sonra Alex. Takımın bünyesinde çok çok iyi oyuncular var'' diye konuştu.
MTK Budapeşte ile İstanbul'a gelen ve basın toplantısına da katılan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Karlman Meszöly, anlamlı bir çağrıda bulunarak, toplantı salonunda Güngören'deki terör olayında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapılmasını istedi. Meszöly'nin isteği üzerine salondaki herkes ayağa kalkarak, saygı duruşunda bulundu. İstanbul'da bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Meszöly, 1984 ve 1986 yılları arasında Fenerbahçe'de olduğu sürenin kariyerindeki en mutlu yıllar olduğunu ifade ederek, havaalanındaki sözlerini yineledi ve ''En büyük Fenerbahçe başka büyük yok'' dedi.
MTK Budapeşte Kulübü Müdürü Laszlo Domonyai, maç için umutlu olduklarını belirterek, ''Fenerbahçe, yalnızca Türkiye'de değil, bütün dünyada tanınan bir takım. Biz de öyle bir kulübü temsil ediyoruz ki futbolcularımızın yüzde 80'i Macar'dır. Yarınki maçta iyi bir mücadele vereceklerini düşünüyoruz'' açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER