Gündem
  • 17.4.2024 16:08

Garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar! 3 kişi gözaltında

İstanbul Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesi Sahne Sokak'ta bir restoranda çekildiği belirtilen ve sosyal medyada yer alan görüntüde, lüks bir restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması tepki çekti. İstanbul'da Türk vatandaşı A.K.'ye ait olduğu iddia edilen restoranda çekilen görüntü kısa sürede sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi. Görüntülerde asker üniformalı bir kişinin, müşterilere servis yaptığı bir kişinin ise servisi görüntülediği görüldü. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine yapılanlara tepki yağdı.

 

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI GÖZALTI KARARI VERDİ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci Maddesi uyarında görüntüler hakkında soruşturma başlattı. Hem görüntülerdeki asker üniforması giyen kişi, hem de işletme sahibinin gözaltına alınması talimatı verildi. Yapılan çalışmalar neticesinde işyeri sahibi A.K., görüntülerdeki asker üniformalı Y.J., işletme mesul müdürü A.G.,gözaltına alındı. Ayrıca işletmede sigortasız çalışan oturum izni olmayan M.I, A.R., H.M.Y.A, sınır dışı edilmek üzere emniyete götürüldü. İşletmenin belgeleri de iptal edildi.

İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan ve "İstanbul'da yabancı bir şahsa ait lüks restaurantta, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar" ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda; Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili, işletme sahibi A.K. , işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan adli işlem başlatılmıştır. Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I. , A.R. ,H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınırdışı işlemleri başlatılmıştır. ⁠Ayrıca olayın meydana geldiği işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir" denildi.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2024 16:10

İLGİLİ HABERLER