Gündem
  • 19.4.2024 13:47

Gazeteci Avrupa Parlamentosu başkanını duman etti. Siz İsrail'e destek vererek soykırım suçu işlediniz, tutuklanmanız lazım

"Siz bir savaş suçlususunuz ve tutuklanmalısınız." Bir gazeteci, Gazze savaşına verdiği destek nedeniyle Avrupa Komisyonu Başkanı'na isyan etti (video)

Şöyle dedi: “Bayan von der Leyen, Gazze'deki soykırıma yardım etmekle suçlanıyorsunuz. Bu soykırımın başında İsrail'e tam desteğinizi ifade etmiştiniz. Siz bir suçlusunuz Bayan. . Von der Leyen Lahey'de olmamalısınız.

Ayrıca Brüksel'de düzenlenen Avrupa Savunma ve Güvenlik Konferansı'ndan çıkarılmadan önce de yüksek sesle şunları söyledi: "Özgür Filistin... yeniden seçilmemelidir."  

İrlandalı gazeteci, Deer Line'ın Gazze'deki soykırıma verdiği desteğin ve suça ortak olan bazı Arap rejimlerine mali desteğinin onu bunu yapmaya iten şey olduğunu açıkladı.

İrlandalı gazeteci, 2011 yılında Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileriyle düzenlediği basın toplantısında İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'i tutuklamaya çalıştığında da benzer şekilde davranmaya çalışmıştı.  

Avrupa Komisyonu Başkanı Der Leyen, İsrail işgalini destekleyen, Gazze'deki Filistinlilerin haklarını ve onlara karşı yapılan katliamı hiçe sayan tutumları nedeniyle defalarca kınandı.   

Salonda sükunetin yeniden sağlanmasının ardından Avrupa Birliği Başkanı konuşmasına devam etti ve İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını ve Ukrayna'ya destek verilmesi gerektiğini kınadı.

Güncellenme Tarihi : 19.4.2024 14:04

İLGİLİ HABERLER