KAYNAK : Haber Vitrini
SULTAN SANSARCI
İSTANBUL - İstanbul'da, muhabir ile servis şoförünü krikoyla darp ettiği öne sürülen Ahmet Oruç, adam öldürmeye teşebbüs suçundan 26 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Milliyet Gazetesi Muhabiri Haluk Ziya Atalay ile servis sürücüsü İlkay Söyleyici'nin dövülmesi ile ilgili davadan bugün karar çıktı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti sanık Ahmet Oruç'un, İlkay Söyleyici ve Haluk Ziya Atalay'ı öldürmeye teşebbüs ettiği kanaatine vararak, her iki müdahil için 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca olay sırasında müdahil İlkay Söyleyici'yi darp eden başka bir kişinin daha olduğu yönünde deliller bulunduğu kanaatine vararak bu kişinin kim olduğunun araştırılması ve tespit edilmesi durumunda gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmesini de karara bağladı.
İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, sanığın mağdurları hayati tehlikeye maruz kalacak şekilde hayati bölgelerden yaralamış olması, tanık beyanları, doktor raporları ve sanığın durumu göz önüne alınarak suç vasfının "Kasten adam öldürmeye tam teşebbüs" olduğu kanaatine varılarak, dosya İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.
Davanın iddianamesinde, Ahmet Oruç'un, 16 ile 20 yıl arasında ağır hapis cezası öngören TCK'nin 62'inci ve 448'inci maddeleri uyarınca 2 mağdur için ayrı ayrı cezalandırılması isteniyordu.
Milliyet gazetesi muhabiri Ahmet Atalay ifadesinde sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı:
"18 Ağustos 2000 tarihinde saat 02.45 sıralarında mesaiden sonra gazetenin aracı ile evime dönüyordum. Beşiktaş sapağından Boğaiçi Köprüsü'ne girerken, bir ticari taksinin yolun ortasında durduğunu fark ettik. Kaza yapmaktan son anda kurtulduk. Şoförle birlikte araçtan indik. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, sanık Ahmet Oruç ile yanındaki bir kişi bize kriko ile saldırdı. Olaydan sonra 9 gün yoğun bakımda kaldım."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:38