Medya
  • 8.2.2023 11:30

Gazeteci Mine Kırıkkanat ve Türkiye Spor Yazarları Derneği müdürü Pullukçu depremi fırsat bilip dine saldırdılar

Türkiye Spor Yazarları Derneği Pullukçu’nun kindarlığı dindar insanlara

Türkiye Güneydoğu'da meydana gelen afet sonrası tek yürek olurken, depremde bile dindar insanlara kinini kusmaktan geri durmayanlara yeni bir isim daha eklendi. Türkiye Spor Yazarları Derneği Organizasyon Müdürü Birgül Pullukçu, kendi dernekleri için deprem bölgesine yardım topladığı sırada etrafındakileri görüntüleyerek, “Sadece bu kişilerin içinde hacı hoca ve ülkemizi istila edenleri göremedim” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Pullukçu'nun kindarlığı dindar insanlara

O isimlerden biri de başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'deki maçlarda basın mensuplarının çalışma şartları ve görev alanlarının organizasyonunu yürüten ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde müdürlük yapan Birgül Pullukçu.

PULLUKÇU DİNDAR İNSANLARA NEDEN DÜŞMAN?

Pullukçu, kendi çalıştığı derneğin deprem bölgesine koli hazırlığı yaptığı sırada girdiği bir markette etrafındaki insanların videosunu çekerek şu sözleri söyledi:

“Tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Herkes yardım için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kimin yanından geçsem hepsinin yardım için aldıklarını konuştuklarını gördüm. Sadece bu kişilerin içinde hacı hoca ve ülkemizi istila edenleri göremedim.”

Pullukçu, hem dindar insanların yardım yapmadığını iddia etti hem de mülteci düşmanlığı yaptı.

Mine Kırıkkanat deprem üzerinden İslam'ı ve imamları hedef aldı

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, Kahramanmaraş merkezli 7.7'lik deprem üzerinden İslam'ı ve imamları hedef aldı. "Papazlar afetlerde ön safta çalışır." diyen Kırıkkanat, sahada görev yapan binlerce Diyanet personelini görmezden gelerek "İmamlar ne yapıyor? Kaç insanı kurtarıp doyurdular? Hani İslami dayanışma?" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.7'lik depremin ardından afet bölgesinde, 52 il müftüsü ve 2 bin 500 Diyanet personelinin görevlendirildiği bildirildi.

Diyanet personeli sahada var gücüyle çalışırken, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat onları hedef aldı.

İSLAM'I VE İMAMLARI HEDEF ALDI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İslam'a dil uzatan Kırıkkanat, "Papazlar da halkı uyuşturmak, haksızlığın ve yoksulluğun kader olduğuna inandırmak için vardırlar. Ama afetlerde en ön safta yer alır, çalışırlar. Kiliseler insanları doyurur, barındırır, teselli eder. İmamlar ne yapıyor? Kaç insanı kurtarıp doyurdular? Hani İslami dayanışma?" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 8.2.2023 11:38

İLGİLİ HABERLER