Gündem
  • 3.4.2024 11:46

Gazeteciler ABD Başkanı'nın uçağındaki eşyaları çaldı

Gazeteciler ABD Başkanı'nın uçağındaki eşyaları çaldı Beyaz Saray yıllardır devam eden olaydan rahatsız

ABD Başkanı'nın Air Force One adlı uçağındaki eşyalarının basın kabininden çalınması işinin yıllardır yaygın olduğu ve ülkede kargaşaya neden olduğu ortaya çıktı . 

Air Force One" değişecek ama Obama kullanamayacak - Son Dakika Dünya  Haberleri | NTV Haber

Politico , yıllar içinde düzinelerce gazetecinin ve diğer kişilerin uçaktan inmeden önce çantalarını; şarap kadehlerinden A-Force One amblemini taşıyan hemen hemen her şeyi gizlece doldurdular.

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği, üyelerine, uçaktan eşya alınmasına izin verilmediğinin kesin bir şekilde hatırlatıldığı bir e-posta gönderdi.

Air Force One" değişecek ama Obama kullanamayacak - Son Dakika Dünya  Haberleri | NTV Haber

Boeing başkanlık uçağının arkasındaki kabinde 13 gazetecinin ABD Başkanı seyahat ederken ona eşlik etmesi adettendir. 

Beyaz Saray, gazetecilerin gemide servis edilen yemek ve içecekler de dahil olmak üzere seyahat masraflarını karşılıyor.

Uçuş ekibi uçakta misafirlere başkanlık mührü ve ABD Başkanı'nın imzasını taşıyan küçük M&M poşetleri dağıtıyor. 

Raporda, muhabirlerin uçağın arka merdivenlerinden inerken ABD Başkanı'nın uçağındaki eşyalara ait tabak ve cam eşyaların sırt çantalarında birbirine çarptığı duyulduğu belirtildi.

Inside the NEW Air Force One - YouTube

Air Force One logosunu taşıyan kupalar ve diğer mutfak eşyaları çevrimiçi olarak satın alınabilir. 

Bir vakada, büyük bir gazetenin eski bir Beyaz Saray muhabiri, Evinde verdiği davette tüm yiyeceklerin altın çerçeveli Air Force One tabaklarında servis edildiği ortaya çıktı. Muhabir çaldığı tabakları toplamış ve bir yemek takımına dönüştürmüş..  .

Photos Show How Air Force One Has Changed Through the Years

Beyaz Saray, ABD Başkanı'nın uçaktaki eşyalarının çalınması olayından rahatsız

Geçtiğimiz Şubat ayında, uçak mürettebatının bir uçuştan sonra eşyaların envanterini çıkarmasından günler sonra Beyaz Saray Muhabirleri Derneği başkanından da bir uyarı geldi ve birçoğunun basın kabininde kaybolduğu ortaya çıktı.

Gazetecilerden biri, gezideki gazeteci grubunda yer alan herkese kayıp eşyaların iadesiyle ilgili bir e-posta gönderdi.

Photos Show How Air Force One Has Changed Through the Years

En az bir muhabir, Muhabirler Derneği'nin azarlamasına yanıt vererek, Hava Kuvvetleri muhabirleri kulübesinden ele geçirdiği işlemeli yastığı iade etmek için kendisi ile Beyaz Saray'ın karşısındaki bir parkta resmi bir basın yetkilisi arasında "gizli" bir toplantı ayarladı. Bir.

Diğer üyelerden hiçbiri e-postaya yanıt vermese de Beyaz Saray yetkilileri, kampanyanın amacının gazetecileri utandırmak değil, onlara hırsızlıkların durdurulması gerektiği yönünde bir mesaj göndermek olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 12:41

İLGİLİ HABERLER