Asayiş
  • 8.5.2013 10:58

Gazeteciye fırlatılan ayakkabı!..

Olay merkez Yüreğir İlçesi, Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde, geçen 10 Ocak'ta meydana geldi. İddiaya göre kendilerini boncuk satıcısı olarak tanıtan 2 kadın, kapısını çaldıkları evin sahibi 47 yaşındaki Güldane K.'nın "Boncuk istemiyoruz" demesi üzerine, "Su ikram et bari" diyerek içeri girdi, sonra da "Senin kızında nazar var. Okuyalım iyi gelir" diyerek evdeki bütün altınları bohça içerisinde getirmesini istedi. Ev sahibi de boncuk satıcılarının bu yalanına inanıp söyleneni yaptı.

'KOCAN ÖLÜR'

İçerisine 5 altın bilezik, bir çift küpe ve bir çeyrek altın konulan bohçaya dua okur gibi yapan kadınlar, el çabukluğuyla altınları aldı. Evden ayrılırken de, "Bu bohçayı akşama kadar açma. Açarsan kocan ölür" dedi. Kadınlar gittikten bir süre sonra bohçayı açan Güldane K., altınlarının çalındığını anlayınca polisi aradı. Verilen eşkaller doğrultusunda çalışma yapan polis, 43 yaşındaki Seher Aslan ve 59 yaşındaki Türkan Meçü ile kadınların ulaşımını sağlayarak yardım ettikleri ileri sürülen 38 yaşındaki İsmet Ergin ve 25 yaşındaki Ferhat Cambolat'ı yakaladı.

'KENDİ VERDİ'

İfadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanan sanıklar hakkında dava açıldı. Haklarında 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar yargılandıkları 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, suçlamayı kabul etmedi. Müştekinin dua okumasını isteyerek altınları zorla verdiğini ileri süren Türkan Meçü, "Ev sahibi kadın, kızının çok hasta olduğunu söyleyerek dua okumamı istedi. Ben de bildiğim duaları okudum. Dua okurken elime bir bez parçası tutuşturdu. Önce almak istemedim. Ancak ısrar edince aldım. Eve döndüğümüzde, bez parçasını açıp baktığımda içerisindeki altınları gördüm" dedi.

Sanık Seher Aslan da, "Evde başka kadınlar da onlara da satış yaparsınız' diyerek kendisi bize içeri davet etti. Sonra da Türkan'dan dua okumasını istedi" diyerek kendini savundu.

İlk duruşmada tahliye edilen erkek sanıklar da suçsuz olduklarını söyledi.

'OKUMAK İÇİN ALDI'

Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Güldane K. de ifadesinde şunları söyledi:

"Boncuk istemediğimizi söyleyince su içme bahanesiyle eve girdiler. Sonra da sanıklardan Türkan, kızımda nazar olduğunu ve bunu kaldırabileceğini iddia etti. Dua okudu. 'Bir de diğer odada okuyayım' dedi. Diğer odaya geçince de 'Bu evdeki altınları besmelesiz sakladığın için nazar değmiş. Altınları getir onlara da okuyayım' dedi. Ben de inanıp, teslim ettim. Bir şeyler okuyormuş gibi yaptıktan sonra içerisine altın koyduğumuz bohçayı bana vererek 'Akşama kadar açma, açarsan kocan ölür' dedi. Sonra da kızımla birlikte kendilerini yolcu etmemizi istedi."

Mahkeme heyeti, Türkan Meçü ile Seher Aslan'ı 1'er yıl 3'er ay, onlara yardım eden İsmet Ergin ve Ferhat Cambolat'ı da 7'şer ay 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. Sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, kadın sanıkları tahliye etti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER