GAZİ ÜNİVERSİTESİ ''NAMAĞLUP'' ŞAMPİYON
ANKARA - Bayanlar Ligi'nde sezon sona ererken, Gazi Üniversitesi istatistiklerde önemli başarılara imza attı. Çift devreli deplasmanlı sisteme göre oynanan ve 18 haftalık periyodun ardından mutlu sona ulaşmayı başaran başkent ekibi, yaptığı 18 maçta 16 galibiyet elde ederken, 2 maçta ise berabere kaldı.
Ligde yenilgi yüzü görmeyen Gazi Üniversitesi, ligin ikinci haftasında Ataşehir Belediyesi ile deplasmanda golsüz, 11. haftada Ankara'da oynanan maçta ise 2-2 berabere kalarak rakibine üstünlük sağlayamadı.
Öte yandan başkent temsilcisi, ligin 7. haftasında deplasmanda Marmara Üniversitesi ve 14. haftada ise sahasında Kartalspor'a karşı 12-0 gibi en farklı skora imza attı.
Başkent ekibinde Yağmur Uras, dün oynanan Mersin Camspor maçında takımının bu sezonki 100. golüne imza attı. Ayrıca Yağmur, 28 golle ligin gol kralı oldu.
Gazi Üniversitesi Bayan Futbol Takımı'nın kalecileri Duygu Yılmaz ve Didem Aygün, sezon boyunca kalelerinde sadece 8 gole izin verdiler.
Takımın birinci kalecisi Duygu Yılmaz, başarıya inandıklarını ve bunu şampiyonlukla sonuçlandırdıklarını belirterek, ''Ligde iyi bir mücadele örneği gösterdik. Kalemizi gole kapatmıştık. Umarım bu başarımızı Avrupa'daki maçlarda da sürdürürüz'' dedi.
İkinci kaleci Didem Aygün de, ''Başarılı bir sezon geçirdik. Fazla gol yemedik ama bunda takımın büyük katkısı vardı. Çünkü biz kalecilere fazla görev düşmedi'' diye konuştu.