Dünya
  • 30.11.2023 23:00

Gazze halkının direnişinden etkilenen Avustralyalı 30 kadın Müslüman oldu

Melbourne’de son bir ayda 30 kişi İslam'la şereflendi

Yıllardır Filistin halkına zulmeden terör devleti İsrail, son iki aydır Gazzelileri dünyanın gözü önünde acımasızca katlediyor. Etnik temizliğe uğrayan Gazze halkının, maruz kaldıkları barbarlığa sabırla yaklaşarak acılarının son bulması için dua etmeleri karşısında şoke olan gayrimüslimler; her fırsatta ‘adaletten, insan haklarından ve özgürlükten’ bahseden yöneticilerinin İsrail’i desteklemeleri üzerine başkentlerde sokaklara inerek Filistinlilere destek verdi. İki aydır masum ve mazlum Filistin halkının kadın ve çocuk dinlemeden ‘terörist’ yaftası altında katledilişi, farklı dinlere mensup çok sayıda insanı sorgulamaya yönlendirdi.

Sosyal medyada ‘Filistinlilerin dinini merak ederek Kur’an okuduğunu, İslam’ın kalbine iyi geldiğini ve Müslüman olduğunu’ bildiren yüzlerce insan İslam'la şereflendi. En son, geçtiğimiz günlerde Avustralya’nın Melbourne kentinde Milli Görüş Camii’nde Avustralyalı 5 kadın Müslüman oldu.
 

Christine Crnogorac - Jaqueline Retzack

İslam'ı seçen kadınlar, dikkat çeken heyecanlı halleri ile şehadet getirdi. Milli Görüş Vakfı kadınlar kolunun organize ettiği etkinlikte, kadınlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Müslüman olan Christine Crnogorac; Filistin’deki sorunları takip ettiğini, hemen her gün ağladığını, araştırdığında İslam’ın tek Tanrı inancından etkilediğini söyledi. Avustralyalı Jaqueline Retzack ise Müslüman olmaya karar verdiği son iki haftadan bu yana kendisini çok mutlu hissettiğini anlatarak, “Bu dönüşü, Gazze'de yaşananlar nedeniyle yaptım. İslam'a ve Allah'a daha yakın olmak istedim” dedi.


Edinilen bilgiye göre; İsrail’in son 2 ayda Gazze halkına uyguladığı soykırıma karşı Filistinlilerin gösterdiği direnişten etkilenerek Avustralya’da İslam’ı seçenlerin sayısı gittikçe arttı. Son bir ay içinde 30’a yakın gayrimüslimin Müslüman olduğu öğrenildi.


 

Güncellenme Tarihi : 30.11.2023 21:55

İLGİLİ HABERLER