
Gazze iki İsrail askeri daha öldürüldü
Gazze'deki çatışmalarda işgal güçlerinden iki kişi daha öldü
İsrail ordusu yaşadığı son kayıpların ardından Gazze'nin farklı bölgelerinde operasyonlar başlatmaya hazırlanıyor.
İsrail ordusu ve polis, Cuma öğleden sonra Gazze şehir merkezinin Şucaiye mahallesinde Filistinli direnişçilerle çıkan çatışmada bir İsrail askeri ve bir polis memurunun öldüğünü açıkladı.
İsrail işgal güçlerinden iki kişinin öldüğü son saldırı Hamas ile İsrail arasında yeni bir ateşkes müzakeresinin başlamak üzere olduğu döneme denk geldi.
Öldürülen askerin, Kudüs'ten 401. Zırhlı Tugay'ın 46. Taburunda müfreze komutanı olan 21 yaşındaki Yüzbaşı Ido Voloch olduğu, polis memurunun ise Sınır Polisi'nin Yamas gizli biriminden Çavuş Neta Yitzhak Kahane olduğu açıklandı.
İsrail ordu kaynakları tarafından saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, Gazze şehrinin Şucaiye mahallesinde yaşanan çatışmada işgal güçlerinin Filistinli direnişçiler tarafından pusuya düşürüldüğü kaydedildi.
İsrail işgal ordusunun saldırının yoğunlaşmasıyla birlikte çok sayıda yedek askeri çağırarak Gazze'nin yeni bölgelerinde operasyon başlatacağı bildirildi.