Gündem
  • 19.4.2024 11:54

Gazze'de 2 bin İsrail askeri sakat kaldı

Her gün 60 engelli askere gidiyor! İşgal, Gazze savaşının başlangıcından bu yana güçleri arasındaki ölü ve yaralıların sayısını ortaya koyuyor


İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki savaşının 6 aydan daha uzun bir süre önce başlamasından bu yana 2.000'den fazla asker, polis ve güvenlik personelini "sakatladığını" itiraf etti ; bu da günlük 60 ordu ve güvenlik personelinin engelli olduğunu gösteriyor. 
İbrani medyasının bildirdiği bu rakamlar İsrail'in ölü ve yaralı sayısının da nasıl saklandığının ispatı oldu.

Walla web sitesi (özel), Çalışma Bakanlığı Emniyet ve Güvenlik Enstitüsü'nün Salı günü Brishon Lezion'daki (merkez) Yönetim Koleji'nde düzenlenen Mesleki Sağlık Konferansı sırasında yeni veriler ortaya çıkardığını söyledi. 

Yüksek stres ve uyku zorlukları

Verilerde, "7 Ekim 2023'ten bu yana Ordu Rehabilitasyon Bölümü, her gün yaklaşık 60 engelli olmak üzere 2.000'den fazla asker, polis ve güvenlik personelinin engelli olduğunu tespit etti." 

Verilere göre, "Bu engelli kişilerin yaklaşık yüzde 60'ında amputasyon dahil uzuv yaralanmaları ve yaklaşık yüzde 10'unda ise organ yaralanmaları var". 

Aynı veriler aynı zamanda "uyku güçlüğü çeken kişilerin yüzdesinin geçen yaz %18,7'den %101 artışla %37,7'ye çıktığını" da gösterdi. 

Web sitesi şunları söyledi: "Savaş sırasında yüksek stresten muzdarip olma oranı %43,5'e yükseldi, bu da yaklaşık %78'lik bir artıştı." Şunları ekledi: "Yöneticiler (çalışma kurumlarında) çalışanların yokluğunda, acil durum barınaklarının eksikliğinde ve acil durum barınaklarında bir artış olduğunu bildirdiler. savaşın başlangıcından bu yana işyerinde artan stres hissi. 

Yüzlerce asker öldü ve yaralandı

Aynı zamanda işgal ordusu, çarşamba günü, Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana 640 subay ve askerin öldürüldüğünü, 7 bin 200'den fazla askerin de yaralandığını ve bu askerlerin "rehabilitasyon" koğuşuna alındığını kabul etti. İsrail Savunma Bakanlığı'nın "Rehabilitasyon Bölümü" verilerine göre.

Bölüm, (resmi) Yayın Otoritesi'ne göre bu enfekte kişilerin yaklaşık %30'unun, yani 2.111 enfekte kişinin çeşitli zihinsel reaksiyonlar (psikolojik krizler) yaşadığını söyledi.

"Psikolojik krizlere maruz kalanların yaklaşık% 60'ı veya yaklaşık 1.267 yaralı insan için psikolojik yaralanma ana yaralanma" ve ayrıca "toplamda yaralananların% 95'inin yaşa kadar yedek askerler olduğunu belirtti. 30 yıllık."

Rehabilitasyon Bölümü'ne göre, "Rehabilitasyon Bölümü, 2024 yılı sonuna kadar anksiyete, travma sonrası depresyon, uyum ve iletişim zorlukları gibi psikolojik semptomlardan muzdarip olanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 20.000 yeni hastayı kabul etmeye hazırlanıyor."

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 110.000'den fazla Filistinli şehit ve yaralının yanı sıra çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlık bıraktı. 

İsrail işgali, Güvenlik Konseyi'nin derhal ateşkes kararı vermesine ve "soykırım" suçlamasıyla ilk kez Uluslararası Adalet Divanı'na çıkmasına rağmen savaşı sürdürüyor .



 

Güncellenme Tarihi : 19.4.2024 11:59

İLGİLİ HABERLER