Dünya
  • 16.10.2006 12:08

GAZZE'DE NELER OLUYOR!..

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, son dönemde yaşanan ekonomik zorluklardan, İsrail saldırılarından ve sonunda iç çatışmaya kadar varan Hamas-El Fetih mücadelesinden bıktı. Silahlı Filistinli grupların dışında kalan halk, İsrail'in devam eden saldırıları karşısında bölgeyi terk etmeye hazırlanıyor. Normal yaşamlarını sürdürmeye uğraşan Gazzelilerin çoğu, “kendileri ve çocukları için artık Gazze Şeridi'nde bir geleceğin olmadığını” düşünüyor; bir gün sonrası için bile “Tahmin yapmak zor” diyor.

GAZZE'Yİ AÇLIKLA TERBİYE Mİ?

Dünyanın çektikleri acılara sessiz kalmasına isyan eden halk öfkesini, “Ne yani İsrail yeniden gelip bizi işgal mi etsin. Bize bu acıları çekti-rerek, bizi buna mı razı etmek istiyorlar. Açlıkla mı terbiye edecekler ?” diyerek dile getirdi. Gazze'de ambulans şoförlüğü yapan 1967 doğumlu Ebu İmad, daha önce Yahudi bir iş adamıyla birlikte çalıştığını, eskiden İsraillilerden bile daha iyi bir hayat sürdüğünü anlattı. Birilerinin bölgeye girip, yeniden kontrolü ele alıp düzen sağlamasını, eski günlerin gelmesini isteyenlerin çoğaldığını söyleyen İmad, “Herkes bıktı. Çok arkadaşımı kaybettim. Ölenleri, parça parça taşıdım” şeklinde konuştu.

İsrail: Saldırılar artarak sürecek

İsrail Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilisi Amos Gilad, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını artıracağını söyledi. Gilad, İsrail askeri radyosuna yaptığı açıklamada, Filistin'den gelen füzeleri engellemek ve Mısır üzerinden yapılan silah kaçakçılığna son vermek amacıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları artıracaklarını kaydetti. Üst düzey yetkili, “Siyasetimiz açık: Bu atışları ve silah kaçakçılığını önlemek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Güçlenen Hamas, İsrail'in güvenliği için bir tehdittir. Bundan böyle önceliğimiz, terörizmin devam ettirilmesini giderek daha da zorlaştırmaktır” dedi. Radyoya göre, Lübnan savaşı sırasında Hizbullah tarafından kullanılanlarla aynı tipteki Rus yapımı birçok tanksavar roketi kısa süre önce Gazze Şeridi'ne sokuldu. Radyo haberinde, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz'in, “İsrail, Gazze Şeridi'nin ikinci bir Lübnan olmasına izin vermeyecek” dediği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:24

İLGİLİ HABERLER