Gündem
  • 30.5.2024 11:10

Gazzeli çocuklara ekmek dağıtırken şehit edilen Mısırlı asker İmam çıktı

Askerliğine iki ayı kaldı ve "taziyeler sadece bir günlük." Refah'ta öldürülen Mısırlı askerle ilgili yeni detaylar

Medya kuruluşları  Refah geçişinde İsrail işgal güçleriyle açılan ateş sonucu öldürülen Mısırlı askerin yakınlarından bazı bilgi ve ifadeler elde edebildi.

Arab Post'un elde ettiği son bilgiler, Mısırlı asker Abdullah Ramazan Ashri Kutub'un Fayoum Valiliği'nin Al-Ajamayyin köyündeki cenazesinin ayrıntılarıydı.

Öldürülen askerin ailesine yakın kişiler, talimatların mezarlıklarda taziyelerin yalnızca defin işlemi sırasında alınmasını gerektirdiğini, daha sonra taziye almak için toplantı yapılmaması gerektiğini belirtti. Ancak bu akşam, yani Salı akşamı Al-Ajamayyin köyündeki bir etkinlik salonunda düzenlenecek cenaze töreninin yalnızca bir gün süreyle yapılmasına onay verilmesiyle durum kısa sürede değişti.

Cenaze ve defin işlemleri sırasında Gazze Şeridi'nde olup bitenlerle ilgili hiçbir şeyin söylenmemesi ve özel bir ilahinin  dahi söylenmemesi konusunda güvenlik talimatının bulunduğunu anlatan kaynak, cenazede bulunanların söylediği tek ilahinin "Şehit Habibullah" olduğunu anlattı. ” 

Cenazeye katılanlardan biri, cenazede binbaşı rütbeli bir subayın varlığını fark ettiğini, kimsenin müdahalesi olmadan, kimseyle konuşmadan defin sürecini gözlemlediğini, bunun üzerine "sanki o yokmuş gibi" açıklama yaptı. kaynak anlatıldı.

Askerlik bitmeden

Abdullah 2002'de doğdu, ticaret diplomasına sahip ve diğer üç erkek kardeşin en büyük erkek kardeşi.

Askerlik hizmetine Eylül 2022'de katıldı ve 27 Mayıs 2024'te Refah sınır kapısında öldürülmeden önce, hizmetine yalnızca yaklaşık 60 gün kaldı ve Eylül 2024'te  askerliğini bitecekti.

Abdullah Ramazan, Birinci Alay başta olmak üzere Hudut Muhafız Kolordu'nda iki yıl askerlik yapıyor . Bir Birinci Alay mensubu, "Şehit Abdullah'ın yiğit bir adam ve arkadaşının yol arkadaşı olduğunu" bilmenin herkesin hakkı olduğunu söylüyor.

Şunları ekledi: "Tam olarak ne olduğunu kimse bilmiyor. 5 gündür tatildeyim ve bu haberi birimdeki bir arkadaşımdan öğrendim. Haber üzerimize yıldırım gibi düştü ama bizi sabırlı kılan şey onun bu haberi vermesiydi. cennette şehittir."

İyi adam

Arab Post, kişiliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için Mısırlı askerin köyündeki bazı arkadaşlarıyla temasa geçti. 

Namazları vaktinde kılma konusundaki titizliği nedeniyle köy halkı arasında “Şeyh Abdullah” olarak anılırdı ve köyün camisinde ezan okurdu.

Arabi Post'ta bir arkadaşıyla yaptığı görüşmeye göre şöyle diyordu: "Abdullah iyi bir insandı ve kendi halindeydi, ama kendine kapanmazdı, bizimle kafelerde oturup eğlenirdi. Biz ona 'Şeyh Abdullah' derdik... 'Saygın bir insandı'.

İsmini açıklamamayı tercih eden arkadaşı şunları ekledi: "Abdullah'ın herhangi bir siyasi veya başka eğilimi yoktu. O da diğer gençlerimiz gibi sıradan bir insandı. Ordudan ayrıldığında Refah'ta görev yapacak kadar şanslıydı. Onda hiçbir değişiklik fark etmedim, o sadece bizim hayatımız boyunca tanıdığımız Abdullah'tı."
Şeyh Abdullah İsrail'in yasaklamasına rağmen sınırın öte tarafındaki Filistinli çocuklara ekmek getirip verirdi. O gün de ekmek verirke çatışma çıktı.

Dün Refah kapısında İsrail işgal güçleriyle açılan ateş sonucu öldürülen Mısırlı asker olayı , akıllara, İsrail sınırında nitelikli bir operasyon gerçekleştirerek bir kişiyi öldürmeyi başaran Mısırlı asker Muhammed Salah olayını hatırlattı. 

İsrail tarafı, İsrail ordusuyla karşılıklı ateş açıldığını duyurmasına rağmen Mısır tarafı kısa bir açıklama yapmakla yetindi; bu açıklama sırasında şehit olan askerin adını belirtmeden sadece bir olayın yaşandığını belirtti. olay.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2024 11:22

İLGİLİ HABERLER