Gündem
  • 23.1.2023 20:51

Gelecek Partili Torun, HDP ile ortak aday pazarlığını itiraf etti

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Torun, Meral Akşener'in HDP ile ortak aday çıkarma fikrine sıcak baktığını belirterek, "Akşener'in Diyarbakır'daki konuşması sürece olumlu yansıdı" dedi.

Türkiye'nin gündeminde 2023 seçimleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için siyasi partiler hazırlıklarını sürdürüyor.

Seçim tarihi ise uzun süredir merak edilen konular arasında yer alırken  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 kez 14 Mayıs'a dikkat çekti.

Bu kapsamda Cumhur İttifakı'nda seçim planlaması kesinlik kazanırken, Millet İttifakı'nda ise belirsizlik devam ediyor.

HDP ittifakına sıcak bakılıyor

Öte yandan muhalefet kanadında bir diğer krizin nedeni de HDP.

İyi Parti, ittifakta HDP'yi görmek istemediğini belirtirken, CHP ise HDP ısrarını sürdürmüştü.

Son olarak HDP ile ortak aday çıkarma konusuna, partilerdeki milletvekillerinin açıklamalarına göre artık sıcak bakılıyor.

Gelecek Partisi'nden ortak aday açıklaması

Karar TV'ye konuk olan Gelecek Partisi Genel Sekreteri Cemalettin Kani Torun, burada Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un 'Bi Karar Ver' programında merak edilen soruları yanıtladı.

"Bence Meral Hanım eksikliği tamamladı"

Torun, altılı masanın HDP ile ortak aday çıkarabileceklerini ve Meral Akşener'in Diyarbakır'daki konuşmasının sürece olumlu yansıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Aday belirlenirken özellikle HDP'nin ayrı aday çıkaracağı açıklandı. Ben süreç içinde umuyorum ki bu konuda bir en azından ortak adaya doğru bir yönelme olabilir. Bu altılı masanın tavrıyla doğrudan alakalı. Bu konuda gerek Sayın Davutoğlu, gerek Sayın Babacan'ın daha önce verdikleri mesajlar çok olumluydu. CHP'nin de özellikle bu doğu masası kurarak Kürtlere yönelik birtakım çalışma yaptığını biliyoruz. Bu konuda bence Meral Hanım eksikliği tamamladı. Çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum.

 

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 20:56

İLGİLİ HABERLER