Gelecek partililer Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu

2 dk okuma
Gelecek partililer Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu

Hızlı Özet

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkarken, Kandil ve FETÖ'nün açık desteğini alan 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise hüsrana uğradı.

Türkiye, 28 Mayıs seçimlerini geride bıraktı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimlerin ardından ise 7'li koalisyonda büyük kriz patlak verdi. 'İstifa' çağrıları yapılan Kemal Kılıçdaroğlu kendisi yerine partisinin MYK üyelerinin istifasını isterken, terör suçlarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ise aktif politikayı bıraktığını duyurdu. Seçimlere CHP listelerinden giren Gelecek Partili isimler istifa dilekçelerini CHP'ye verdi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal da Meral Akşener'i istifaya davet etti.
28 Mayıs seçimleri sonrası 7’li koalisyon darmadağın! Büyük kriz patlak verdi
 

KILIÇDAROĞLU FATURAYI BAŞKASINA KESTİ!

Seçim akşamı yaptığı 'Mücadeleye Devam Edeceğim' çıkışıyla 'istifa' çağrılarına rest çeken Kemal Kılıçdaroğlu faturayı kendisi haricinde partisindeki diğer isimlere kesme hesabında. Yaşanan son gelişmeye göre; Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK üyelerini oluşturan Genel Başkan Yardımcılarının istifasını istedi.

DEMİRTAŞ AKTİF POLİTİKAYI BIRAKTI

Terör suçlarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş kendisine özgürlük vadeden Kemal Kılıçdaroğlu için kampanya yürütmüştü. Sık sık sosyal medya hesabından 'oy' isteyen Demirtaş seçim yenilgisi sonrası ise aktif politikayı bıraktığını açıkladı.

Demirtaş, Twitter hesabından, "Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

"Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum."

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle." açıklamasını yaptı.


GELECEK PARTİLİLER CHP'YE İSTİFASINI SUNDU

CHP listelerinden seçimlere giren 7'li koalisyonun küçük ortağı Gelecek Partisi ise CHP seçmeninin büyük tepkisi çekerken, Muğla milletvekili seçilen Gelecek Parti'li Selçuk Özdağ, 10 vekilin istifa dilekçelerini TBMM'ye verdiklerini duyurdu.

CHP listelerinden Gelecek Partisi adına Muğla milletvekili olan Selçuk Özdağ, milletvekilliği kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bugün Gelecek Partisi olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne istifa dilekçelerimizi verdik 10 milletvekili arkadaş. TBMM'ye de vermiş bulunuyoruz. Yemin töreninde de kendi partimiz ile yemin edeceğiz. Burada beraberce Millet İttifakı birlikte yürümeye, birlikte millet iradesini veya milletin problemlerini meclise yansıtmaya, kamuoyuna yansıtmaya devam edeceğiz."

AKŞENER'E İSTİFA ÇAĞRISI

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal, seçim hezimeti sonrası Genel Başkan Meral Akşener'i istifaya davet etti. Çarpıcı ifadeler kullanan Baykal, "Bahar gelmeden bitti. Yaz muhalefetle geçer. Winter is coming." dedi.

Bu haber 679 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fetullah Gülen'e mektup gönderdi.. Beni MHP'nin başına geçir
Gündem

Fetullah Gülen'e mektup gönderdi.. Beni MHP'nin başına geçir

Enver Altaylı’nın Fetullah Gülen’e gönderdiği mektuplarda MHP Genel Başkanı olmak istediği ve Devlet Bahçeli’nin göreve gelmesini engellediğini yazdığı ortaya çıktı.

Habervitrini13380 Görüntüleme
1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!
Gündem

1877'den beri görülmeyen 'Mega El Nino' geliyor!

Türkiye'de 2026'nın ilk 6 ayında yağış rekoru kırıldığını belirten TÜBA üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 2027 yılı için dikkat çeken 'Mega El Nino' beklentisini dile getirdi. Yaşar, ekim ayının ikinci yarısından itibaren yağışların artacağını öne sürerken, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılın büyük bölümünde su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

Habervitrini14477 Görüntüleme
Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı
Gündem

Atina'nın gövde gösterisi fiyaskoyla sonuçlandı

Doğu Akdeniz ve Girit açıklarında Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa ve İtalya’nın katılımıyla gerçekleştirilen MEDUSA-15 askeri tatbikatında amfibi çıkarma senaryosu fiyaskoyla sonuçlandı. Çıkarma botundan karaya çıkmaya çalışan Yunan askerlerinin denize düştüğü anlar kameralara yansırken, komşunun askeri operasyonel yetkinliği bir kez daha gündeme geldi.

Habervitrini14186 Görüntüleme
Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi
Gündem

Etçi Nusret sektör değiştirdi! Bakın hangi işe girdi

Et restoranlarıyla dünya çapında tanınan Nusret Gökçe, bu kez farklı bir yatırımla gündeme geldi. Yemek sektöründeki çalışmalarının ardından gayrimenkul alanına yönelen Gökçe

Habervitrini12460 Görüntüleme