KAYNAK : Haber Vitrini
ERSİN BAKIR
ANKARA- Başkent Ankara'da dün gece meydana gelen trafik kazasında genç bir doktor hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Kontrolsüz kavşakta meydana gelen kazada, Ankara'ya acil hasta götüren ambulansla bir yolcu otobüsü çarpıştı.
Edinilen bilgiye göre, Sincan Devlet Hastanesi'nden kalp hastası olan İsmail Canas'ı Ankara şehir merkezine hastaneye yetiştirmek üzere yolan çıkan Recep Çatak yönetimindeki 06 FJ 562 plakalı ambulans, Eryaman'a gitmekte olan Tayfun Bağdan yönetimindeki 06 YZB 44 plakalı özel halk otobüsüyle Şeker Fabrikası'nın önündeki kontrolsüz kavşakta çarpıştı.
Her iki aracın da kavşağa çok hızlı bir şekilde girdiği ifade edilen kazada, ambulansta görevli doktor Muzaffer Özgül, sağlık memuru Mustafa Özkak, kalp hastası İsmail Canas, otobüs yolcularından Lütfi Seferbey ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi daha yaralandı. Yaralılar yoldan geçen araçlar ve 112 Hızır Acil'in ambulanslarıyla Ankara Trafik ve Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Numune Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen 28 yaşındaki genç doktor Özgül, hayatını kaybetti.
Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu ve kontrol altında tutuldukları öğrenildi. Olaydan sonra otobüs şoförü Tayfun Bağdan gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Kazanın duyulmasının ardından olay yerine gelen çok sayıda Hızır Acil sağlık ekibi, arkadaşlarının geçirdiği kaza ve durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Kaz sırasında ambulansın kavşağa girdikten sonra hastası olduğu için yavaşlamadığı, buna rağmen halk otobüsünün de hızını kesmeyerek kavşağa girdiği belirtildi. Hayat kurtarırken hayatından olan genç doktorun ise, emniyet kemeri takmadığı ve kaza esnasında başını ambulansın camına çarptığı öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:07