Spor
  • 7.7.2023 12:06

Gençlerbirliği, Arda Güler satışından 1.5 milyon euro zarar etti

Fenerbahçe'den dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Real Madrid'e transferi gerçekleşen Arda Güler, yaz transfer döneminin en çok konuşulan oyuncularından birisi oldu. Peki, Gençlerbirliği altyapısında da forma giyen Arda Güler, eski takımına da para kazandıracak mı? İşte tüm detaylar...

REKOR ÜCRETLE MADRİD'DE

Fenerbahçe, genç futbolcu Arda Güler'in 20 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu duyurdu. Sarı-lacivertlilerin, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Madrid'in ayrıca azami 10 milyon euro bonus ve sonra satıştan yüzde 20 pay vereceği ifade edildi. Fenerbahçe'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) genç futbolcu Arda Güler'in İspanyol ekibi Real Madrid'e transferiyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20 milyon euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid tarafından, kulübümüze azami 10 milyon euro bonus bedeli ödenecektir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid'in elde edeceği transfer bedelinin yüzde 20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

"2.5 MİLYON EURO ALDIK"

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız, Arda Güler transferinin ardından açıklamalarda bulundu. Ajansspor'a konuşan Emrah Yıldız, "Arda Güler'in bonservisindeki yüzde 20'lik pay için Fenerbahçe'yle 2 milyon 500 bin euroluk bir paket halinde anlaştık" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'den gelen bu parayla birlikte transfer yasağını açtıklarını dile getiren Emrah Yıldız, "Bu anlaşmanın neticesinde devre arasında transfer yasağını açtık ve ligde kaldık" dedi.

Başkent ekibinin altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncuların bulunduğunu belirten Emrah Yıldız, "Gençlerbirliği altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncularımız bulunmaktadır. Sezon içerisinde bu oyuncularımıza yurt içinden ve yurt dışından teklifler geldi, scout ekipleri izlemeye geldi. Ancak bu oyuncularımızın kariyer planlaması için şu anda satmayı düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

1.5 MİLYON EUROLUK KAYIP

Fenerbahçe'nin 20 milyon euro bedelle Real Madrid'e sattığı Arda Güler için Gençlerbirliği eğer bir anlaşma sağlamamış olsaydı kasasına 4 milyon euro girecekti. Başkent ekibi, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye transferinden yüzde 20'lik hakkını 2 milyon 500 bin euro karşılığında sattı. Kırmızı-siyahlılar bu tablo sonrasında yaklaşık 1 milyon 500 bin euroluk bir gelirden oldu.

FENERBAHÇE KAP'A BİLDİRMİŞTİ

Fenerbahçe'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayı hatırlıyor musunuz? "FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir" yazıyordu. FIFA'nın talimatında, "Dayanışma mekanizması" olarak tanımlanan bu durum, oyuncunun bonservis bedeli karşılığında transferi durumunda, bunun yüzde 5'ini 12-23 yaş arasında bulunduğu eski kulüplerine dağıtılmasını hükmediyor.

Güncellenme Tarihi : 7.7.2023 12:11

İLGİLİ HABERLER