Dünya
  • 3.2.2008 12:42

GENERAL DOSTUM'UN EVİ KUŞATILDI

KABİL - Üst düzey bir polis yetkilisi, kuşatmanın, Dostum'a bağlı 50 kadar silahlı adamın dün akşam saatlerinde eski savaş komutanlarından Ekber Bey'i kaçırarak dövmesinin ardından gerçekleştirildiğini söyledi.
İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Dostum'un adamları tarafından kaçırılan Ekber Bey'in polisin müdahalesinin ardından serbest bırakıldığını kaydetti.
Yetkili, Dostum'un oturduğu evin yüzlerce polis tarafından kuşatıldığını ve polisin içeridekilerin silahlarını güvenlik güçlerine teslim etmeleri çağrısında bulunduğunu belirtti.
Bu arada olası bir çatışma halinde Dostum'a bağlı güçlerin yardımının engellenmesi için sabah saatlerinde konutun çevresinde yüzlerce güvenlik görevlisi ve istihbarat elemanının konuşlandırıldığı ifade edildi. Kaynaklar, içeridekilerin silahlarını teslim edinceye kadar kuşatmanın devam edeceğini söyledi.
General Raşid Dostum, 1980'li yıllardaki Sovyet işgali sırasında Özbek güçlerinin komutanlığını yapmıştı. Dostum, 1992'de Moskova destekli komünist rejimin devrilmesinde mücahit gruplarına yardım etmişti. İç savaş sırasında birkaç kez taraf değiştiren General Dostum, 2004'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmuş ve oyların yüzde 10'unu almıştı. General Dostum, 2005'te Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından sembolik bir görev olarak görülen genelkurmay başkanlığına atanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER