GERÇEKER: BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA KISA SÜREDE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ
ANKARA - Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Hasan Gerçeker, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, ''O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz, mutlaka yol haritamızı çizeceğiz'' dedi.
Gerçeker, Yargıtay 1. Başkanvekili Osman Şirin ve Yargıtay Genel Sekreteri Ahmet Ceylani Tuğrul ile birlikte 9. Ceza Dairesi müzakere salonunda gazetecilere ilk açıklamasını yaptı.
Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtiklerini belirten Gerçeker, olayın sıcağı sıcağına çok detaylı, geniş bir açıklama yapmak istemediğini vurgulayarak, ''Böyle bir görevi üstlendiğim için her şeyden önce onurluyum, gurur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.
Gazetecilerin, TBMM'de başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılması için verilen Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğünü hatırlatmaları üzerine, Gerçeker, ''Şimdi o konularda bir şey söylemek istemiyorum. Şu anda beni mahzur görün, olayın sıcaklığı da var. O konularda çok kısa sürede mutlaka açıklama yapacağız'' dedi.
''Konuyla ilgili Başkanlar Kurulunu toplayacak mısınız?'' sorusuna ise Gerçeker, ''Seçim daha yeni bitti. Bunları arkadaşlarla görüşeceğiz. Mutlaka yol haritamızı çizeceğiz. Yargıya en iyi şekilde hizmet edebilmenin yolunu bulacağız'' karşılığını verdi.