Gündem
  • 22.4.2006 18:08

GERİ SAYIM BAŞLADI... GÜNEYDOĞU İÇİN İZİNLER KALKTI...

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurmak için başlatılan operasyonlara katılan birliklerde izinler kaldırıldı.
      Birliklere verilen emirde izinlerin altı ay süreyle kaldırıldığı belirtildi. İzindeki personelin de geri çağrılması istendi.
      Bölgedeki birliklere takviye için gönderilen tabur ve tugaylar da görev bölgelerine yerleşmeye devam ediyor.
      Bolu-dağ komando tugayı, Şırnak yakınlarındaki İkizce taburuna yerleşti.
      Üs bölgelerinde güvenlik önlemleri almak için birliklerin çevrelerine termal kameralı tanklar yerleştirildi.
      Birliklerin görev bölgelerine tam uyum sağlamalarının ardından operasyonların şiddetinin artması bekleniyor.
     
     Asker sayısı 200 bine yaklaştı

      Güneydoğu'daki asker sayısı ise uzun bir aradan sonra 200 bine yaklaştı. Operasyonlar, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Tunceli çevresinde yoğunlaşmış durumda.
      Yetkililer, kısa süre sonra birlik intikallerinin biteceğini aktardılar.
      Erzincan merkezli üçüncü ordu ve Malatya merkezli ikinci ordu, operasyonların planlama ve harekat sorumluluğunu üstlenmiş durumda.
      Kayseri'den giden birlik, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine, Isparta'dan giden birlik Çukurca ilçesine yerleştirildi.
      Gabar Dağı'na tanklar konuşlanırken, Irak sınırına tank, top, zırhlı araç ve askeri mühimmat sevkıyatı yapıldı. Irak sınırının sıfır noktasında ise seyyar birlik, büyük çadırlar kurdu.
      Reuters haber ajansı da, rütbeli bir askeri kaynağa dayandırarak, Türkiye'nin Güneydoğu sınırına 40 bin asker kaydırdığını duyurdu.
      Terör örgütünün yeniden yapılanmasını engellemek amacıyla yapılan operasyonlar için birliklere, "sürekli takip sürekli sıcak temas" emri verildi.

(CNN TÜRK)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:21

İLGİLİ HABERLER