Dünya
  • 31.1.2024 19:31

Gezmeye gittiği parkta 7,46 karatlık devasa bir elmas buldu

Eyalet Parkı'nda 7,46 karatlık devasa bir elmas buldu
Fransa'dan Amerika'ya gezme amaçlı gelen gelen Parisli bir ziyaretçi, Arkansas Eyalet Parklarından devasa bir elmas buldu. Henüz işlenmemiş olan elmas bir servet değerinde.

Onlarca yıl sonra Florida'nın Cape Canaveral kentinden ABD'nin ilk aya çıkarma misyonunun lansmanını görmek için Fransa'dan ABD'yi ziyaret eden Julien Navas da New Orleans'a gitti. Yol boyunca Arkansas'taki Crater of Diamonds Eyalet Parkı hakkında bilgi edinildi. Bu parkta zaman zaman elmas bulunduğunu öğrenen Fransız turist, daha önce altın aramış ve ammonit fosilleri aramıştı.
Parkla ilgili anlatılanlar bu yüzden ilgisini çekti.

Arkansas Eyalet Parklarının izniyle

Navas parka geldi, biletini aldı ve temel bir elmas avı seti kiraladı.

Navas yaptığı açıklamada, "Saat dokuz civarında parka vardım ve kazmaya başladım" dedi. "Bu yıpratıcı bir iş, bu yüzden öğleden sonraya kadar göze çarpan herhangi bir şey bulmak için çoğunlukla yere bakıyordum."

Açıklamada, Navas'ın şansına, parkın kendisi gelmeden birkaç gün önce bir inçten fazla yağmur yağdığı, dolayısıyla ıslak ve çamurlu olduğu belirtildi.

Park Müfettiş Yardımcısı Waymon Cox, "Sahaya yağmur yağdığında, kiri temizliyor ve yüzeye yakın ağır kayaları, mineralleri ve elmasları ortaya çıkarıyor" dedi.

Cox, parkın en büyük elmaslarının çoğunun yüzeyde bulunduğunu ve parkın, toprağı gevşetmek ve doğal erozyonu teşvik etmek için periyodik olarak 37,5 dönümlük arama alanını sürdüğünü söyledi.

Sonunda Navas, bulgularıyla parkın Elmas Keşif Merkezinde ortaya çıktı. Orada kendisine 7,46 karatlık kahverengi bir elmas bulduğu söylendi.

Açıklamaya göre Navas şaşkına döndüğünü ve düşünebildiği tek şeyin bulduğunu nişanlısına anlatmak olduğunu söyledi. Açıklamaya göre taş koyu çikolata renginde, mermer gibi yuvarlak ve yaklaşık bir şeker damlası büyüklüğünde.

Navas, elmasına nişanlısının anısına Carine Diamond adını verdi ve taşı biri müstakbel geline, diğeri kızına hediye etmek üzere iki pırlantaya bölmeyi planlıyor.

Haber bültenine göre Carine Diamond, 1972 yılında eyalet parkı haline geldiğinden beri Elmas Krateri'nde bulunan sekizinci en büyük elmastır. Ortalama olarak park ziyaretçileri orada her gün bir veya iki elmas buluyor. Elmaslar yüz milyonlarca yıl önce yerin 60 ila 100 mil kadar altında oluştu.

Parkın internet sitesine göre jeologlar, yaklaşık 100 milyon yıl önce, elmasları yüzeye taşıyan bir volkanik patlamanın meydana geldiğini açıkladı .

Navas, parkı “elmas bulma hayalinin gerçekleşebileceği büyülü bir yer” olarak nitelendirdi! Gerçekten harika bir maceraydı.” Navas, kızı büyüdüğünde onunla birlikte parka gelmeyi umduğunu söyledi.

GIA Sertifikalı 8 karatlık işlenmiş bir pırlantanın ortalama toptan satış fiyatı 796.416 $ ile 11.883.584 $ arasında değişiyor.
Bulunan parçanın değeri henüz hesaplanmadı.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2024 21:46

İLGİLİ HABERLER