Gündem
  • 29.7.2009 11:31

"GİRESUN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ"

GÖKTÜRK FIRAT / RİZE

Rize'de selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak amacıyla dün akşam Giresun'dan Rize'ye gelen Bakan Mustafa Demir, bu sabah AK Parti Rize İl Başkanlığı'nda Rize'deki AK Partili belediye başkanları ile görev yerlerinde selden zarar gören yerler hakkında bilgi aldı.

Karadeniz Bölgesi'nin bu yıl Bartın'dan Artvin'e kadar 60-80 yıl ortalamasının çok üstünde yağış aldığını hatırlatan Bakan Mustafa Demir, Giresun'da kısa bir sürede metrekareye 160 kilogramın üstünde yağış düştüğünü ve büyük hasarlar yaşandığını söyledi.

Evler ve altyapının hasar gördüğünü, ilgili bakanlık olarak bu yaraların sarılmasına çalışacaklarını kaydeden Demir, Giresun'un afet kapsamına alındığı ve Rize'nin de alınıp alınmayacağı ile ilgili soru üzerine "Bir yerin Afet Bölgesi ilan edilmesi farklı bir konudur. Açıklamalarımız yanlış anlaşıldı galiba. Biz genel hayatı etkileyecek mahiyette 7280 sayılı Afet Kanunu'nun bakanlığımıza verdiği yetkiyi kullandık. Afet bölgesi ise Bakanlar Kurulu kararı ile alınır. Bizim aldığımız kararın mahiyeti İl Özel İdare yetki alanı ve belediye alanları içerisindeki hasar görmüş altyapı tesislerinin yeniden projelendirilip yapılmasını kapsar. Giresun ve Ordu bu kapsamda değerlendirildi. Rize'de bugün incelemelerde bulunacağız. Genel hayatı etkileyen bir afet tespit edilirse Rize'de bu kapsama alınacaktır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER