Yaşam
  • 18.5.2004 01:13

GÖBEK SKANDALINDA SÜRPRİZ TANIK ORTAYA ÇIKTI : ÇARŞAF GİYENİN ERKEK OLDUĞUNU GÖRÜNCE POLİSE KOŞTUM

'Çarşaflı' erkekti! Eleştirilere konu olan Gaziantep Öğretmenevi'nden çıkarken fotoğrafı çekilen kişinin, kadın kılığına girmiş bir erkek olduğu bildirildi. Sürpriz tanık Orhan Budak, "Çarşaf giymiş erkeği görünce polise koştum, ama ilgilenmediler" dedi.

Göbeği açıkta bırakan kıyafeti yüzünden Hülya Keskin adlı öğretmen kızının alınmadığını iddia ettiği Gaziantep Öğretmenevi'ne ilişkin düzmece haberler, sürpriz tanıkla aydınlandı. Tercüman'a konuşan inşaat mühendisi Orhan Budak, "Çarşaflıyı gördüm. Kesinlikle o erkekti. Polisi uyardım, ama beni dinlemediler" dedi.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası üyesi Orhan Budak, tesadüf eseri tanık olduğu skandalı anlattı. 'Göbeği açık' diye Gaziantep Öğretmenevi'ne alınmadığını iddia eden Hülya Keskin kapıda gazetecilerle konuşurken içeriden çıkan kara çarşaflı kişiyi gördüğünü bildiren Orhan Budak, şunları söyledi:

"Bir arkadaşımla görüşmek için Gaziantep Öğretmenevi'nin önünde buluştuk. Öğretmenevi'nin önünde kameralar ve basın mensupları vardı. İsminin Hülya Keskin olduğunu daha sonradan öğrendiğim bir kadın, gazetecilerle konuşuyordu. O sırada içeriden kara çarşaflı birisi geçti. Gazeteciler, kameralarıyla ve fotoğraf makineleriyle onu görüntüledi. Ben önce ne olduğunu anlayamadım. Çarşaflı kişi, tam önümden geçerken, yüzünü gördüm. Yüzü ve burnu açıktı. Erkek olduğunu fark ettim. Hemen arkadaşıma 'Yahu ne oluyor?' diye sordum. İşin içerisinde bir gariplik olduğunu görünce, orada bekleyen polislerin yanına gittim ve durumu anlattım. Polisler de bana 'AB yasaları var. Her önümüze gelenin üstünü arayamayız' dediler. Çarşaflı adam, birden paniğe kapıldı. Benim polisle konuştuğumu görünce, yolun karşısına geçti ve koşarak oradan uzaklaştı. Akşam saat 6 gibi, henüz gazeteler ve televizyonlar haber yapmamışken, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı'yı telefonla aradım. Ona durumu anlattım. Bana, 'Sen kendi işine bak. Bu tür şeylerle uğraşma' dedi. Daha sonra, olayı gazetelerde görünce, nasıl bir oyun çevrildiğini anladım."

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü ya da Gaziantep Öğretmenevi Müdürü Zekeriya Elifoğlu'nu kesinlikle tanımadığını söyleyen Budak, "Benim, kimseden bir beklentim yok. Ama gördüklerimi haksızlık olmasın diye kimsenin ekmeğiyle oynanmasın diye, normal bir vatandaş bilinciyle anlatma ihtiyacı hissettim" dedi.

Bu arada Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün olayla ilgili görüntüleri televizyon ve gazetelerden istediği ve görüntüleri bilgisayar teknolojisi yardımıyla inceleyerek, 'çarşaflı erkek'in ismini en kısa zamanda kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

Hülya Keskin'in göbeğini açıkta bırakan bir elbiseyle öğretmenevine gelmediğini anlatan Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ise şunları söylediler:

"Tutanakta da belirtildiği gibi Hülya Keskin, üstten içini gösteren, sadece sutyen kısmının kapatıldığı transparan tül, altta bacaklardan başlayıp basenlere kadar çıkan çapraz iplerle bağlı külotunun bulunduğu bölge kapalı şeffaf pantolon giymişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1999 yılında Metin Bostancıoğlu'nun bakan olduğu dönemde çıkarttığı bir genelge var. Bu genelgede, öğretmenevlerine nasıl girileceği yazılmış. Ne çarşafla, ne de dekolte bir kıyafetle buralara girmek mümkün değil. Haberlerde bahsedilen çarşaflı vatandaşa öğretmenevi içerisinde o gün gören kimse de olmamış. Böyle birini araştırdık, ama kimse bunu tanımıyor. Dolayısıyla bu tür haberlerin tamamı, asparagas, düzmece haberlerdir."

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER