
Göçük altında 17 gün bisküviyle yaşadı
Bangladeş’te çöken binanın enkazından 17 gün sonra çıkarılan Rashma Begum adlı kadının, göçük altında bisküvi yiyerek ve su içerek hayatta kalmayı başardığı öğrenildi.
Enkaz bölgesinde açılan deliklerden atılan su şişelerinden birini alan Begum, bu sayede su ihtiyacını da karşıladı. Bina çöktüğü sırada 3. katta olan Begum, olayın olduğu anda ikinci kata koştuğunu, binanın göçmesi sonucu oluşan bir boşlukta kalarak nefes almayı başarabildiğini belirtti. Hiç kimsenin kendisini duymadığını kaydeden Begum, “Hiç kimse sesimi duymadı. Oldukça korkutucu bir durumdu. Tekrar gün ışığını tekrar görebileceğimi hiç hayal etmemiştim” dedi. Göçük altında kaldığı son 2 gün hiçbir şey yiyemediğini de ifade eden Begum bu süre zarfında yalnızca su içerek hayatta kalmaya çalıştığını belirtti.
Kaldırıldığı hastanede kontrol altına alınan Begum’un doktoru Azizur Rahman ise şu an hiç kimsenin soru sormasına izin vermediklerini belirterek Begum’un şu an yarı sıvı yiyecekler yediğini ifade etti. Kızının kurtarılması sonrası hastaneye giden anne Zobeida Begum ise, “Kızımı hastanede canlı olarak gördüğümde gözlerime inanamadım” dedi.
(İHA)