Gündem
  • 24.9.2006 12:20

GÖKÇEK: BİZİMKİLER BOYAYINCA İRTİCACILIK, ONLAR BOYAYINCA ÇEVRECİLİK OLUYOR!..

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin kaldırımları yeşile boyamasına tepki göstererek, "Bizimkiler boyadığı zaman irticacılık, onlar boyadığı zaman çevrecilik oluyor" dedi.


CHP'li Çankaya Belediyesi'nce bazı kaldırımların yeşile boyanması konusunda açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kaldırımların yeşile boyamasına güldüğünü belirterek, "Olay, Bangladeş mimarisinden sonra ikinci bir Eryılmaz fantezisidir" dedi.

1994 yılında İstanbul'da RP'li bazı belediyeler kaldırımları yeşile boyayınca medyanın tepki gösterdiğini hatırlatan Gökçek, "Bizimkiler boyayınca irticacılık, CHP'li belediyeler boyayınca çevrecilik oluyor. Yeşil-beyaz boyama dünyanın hiçbir yerinde yok" diye konuştu.

 
Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise konuya ilişkin, Gökçek'in CHP'li belediyelere karşı bir savaş başlattığını öne sürerek, "Karşımızda her türlü yalanı ve her türlü usulsüzlüğü usul haline getiren ve bizim hiç bir zaman belediyecilik anlayışımıza sığmayan ve bizi düşmanca gören, yanlış belediyecilik tavırları içinde olan insanlar var. Biz belediyeciliğe toplumsal yarar açısından bakarız.

Bunu yaparken de tüm Belediye Başkanları ile işbirliği içinde çalışmak isteriz. Ama maalesef bizim belediyecilik çizgimizle büyükşehirin uygulamaya çalıştığı durumlar çok farklı. Gökçek'in bize karşı başlattığı bu kampanyayı halkımıza, resmi kurumlara bir türlü anlatamadık. Yeşil doğanın rengidir. Yeşil, insanlara ferahlık verir. Çankayalı bizi biliyor" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:10

İLGİLİ HABERLER