Gündem
  • 9.11.2008 17:13

GÖKÇEK OĞLUNU ADAY YAPABİLECEK Mİ?

TAHİR SARIKAYA
ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu söyleyerek, "1950 yılından beri bir parti iktidar yüzü görmüyor. Muhalefet tembel tembel oturmaz, ense yapmaz" dedi.
AK Parti Çankaya İlçe Kongresi, Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Bülent Gedikli, Ankara milletvekilleri Salih Kapusuz, Zeynep Dağı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge ve çok sayıda partili katıldı.
Bakan Çiçek, kongrede yaptığı konuşmada, bazılarının yedikleri erikten karınlarının ağrıdığını belirterek, "1987 yılında Anavatan Partisi'nin oy oranı yüzde 89'dan yüzde 21'e düşmüştür. Niye? Çünkü milletin beklentisini iyi anlamayan partiler düşmüştür. 1995 yılında Refah Partisi iktidar oldu. 1999 yılında DSP iktidar oldu, 2002 yılında AK Parti iktidar oldu. İşte 1950 yılından beri bir parti iktidar yüzü görmüyor. Avrupa'da iktidar var, muhalefet var, herkes görevini yapar. Türkiye'de ise muhalefet
sorunu var. Muhalefet tembel tembel oturmaz, ense yapmaz" dedi.
CHP'yi eleştiren Çiçek, "CHP'nin açıklamalarında ismi AK Parti geçmeyen bir cümle var mı? Onlar bizle uğraşıyor, biz de milletin dertleriyle uğraşıyoruz" diye konuştu.
Çankaya Belediyesi'ni de eleştiren Çiçek, Çankaya'yı yamyam edebiyatının yapıldığı bir ilçe olmaktan kurtaracağını ifade etti. Çiçek, Türkiye genelinde kaç parti olduğu hakkında bir bilgisinin olmadığını kaydederek, herkesin parti kurduğuna, son zamanlarda tabela partilerinin çoğaldığına dikkat çekti. AK Parti'nin Türkiye'nin her yerinde teşkilatı bulunduğunu kaydeden Çiçek, bazı partilerin sadece mahallelerde olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya konusunda kendilerine hedef gösterdiğini hatırlatarak, bu seçimlerde AK Parti'nin Çankaya'yı kazanacağını söyledi. Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in 10 yılda 8 hizmet yaptığını, mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'la ilgili akılda kalanın ise yamyam hizmeti olduğunu belirten Gökçek, "Biz demiyoruz, yamyamların olduğu yerde yamyamların başkanına sorun" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çankaya bölgesine hizmet yapmadığı yönünde çıkan haberleri eleştiren Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin Çankaya ilçesine yaptığı hizmetleri sıraladı. Gökçek,1994 yılında Ümitköy'den yüzde 2 oy aldığını, 1999 yılında yüzde 10 oy aldığını ve 2004 yılında yüzde 25 oy aldığını hatırlatarak, bu sene seçimlerde AK Parti'nin daha çok oy alacağını iddia etti.
CHP'nin Ankara'da Murat Karayalçın'ı aday göstermesiyle ilgili olarak Gökçek, "CHP Karayalçın'ı aday göstermekle DEHAP oylarını bekliyor, biz ise Kürt kardeşlerimizin oyunu bekliyoruz" diye konuştu. Geçen seçimlerde Karayalçın ve CHP'ye 350 bin oy farkı yaptığını kaydeden Gökçek, bu dönem 500 bin oy farkı olacağını öne sürdü.

 

AKRABALARIN AYNI İLDE ADAY OLMAYACAĞI İDDİASI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "belediye başkan adaylarının birinci ve ikinci derece akrabalarının aynı ilde aday olması yasaklandı" şeklindeki haberin sipariş bir haber olduğunu belirterek, "Melih Gökçek veya Osman Gökçek ister aday olsun ister olmasın, güçlerimizin yettiği kadar AK Parti'ye çalışır nefer oluruz" dedi.
AK Parti Çankaya İlçe Kongresi'ne katılan Gökçek, 'Melih Gökçek oğlunu aday yapamıyor' şeklinde çıkan haberlere tepki gösterdi. Kongreye oğlu Osman Gökçek ile gelen Melih Gökçek, oğlunun aday olmadığını, aday adayı olduğunu ifade etti. Gökçek, yayınlanan haber üzerinde fazla bir şey konuşmanın doğru olmayacağını belirterek, "Haberin doğruluğu üzerinde durmak istemiyorum. Melih Gökçek veya Osman Gökçek ister aday olsun ister olmasın, güçlerimizin yettiği kadar çalışır AK Parti'ye nefer oluruz" diye
konuştu.
Kongreye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Gökçek de, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndan (MKYK) çıkan kararla ilgili kendilerine bir belge gelmediğini ifade ederek, "Bu konu sadece basında yer aldı. Partimiz bir uygulama yaparsa saygı duyarız. Bu uygulama sadece Ankara ile alakalı değil. Hala Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. İnşallah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan uygun gördüğü takdirde aday olacağız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER