Gündem
  • 9.10.2008 09:11

GOLFÇÜ PAŞA ÜSLERE YAPTIRDIĞI GOLF SAHALARINA PARA YAĞDIRMIŞ

Hava Kuvvetleri’ne ait üslere yaptırılan her bir golf sahasına ödenen parayla tam 15 karakol yapılabiliyor.
Aktütün Sınır karakoluna saldırı yapıldığı sırada Antalya Serik’te golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu’nun askeri üslere yaptıracağı golf sahalarının her birine ödenecek parayla tam 15 karakol yapılabildiği ortaya çıktı.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu tarafından bir çok üsse golf sahası yaptırılmaya başlandığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı. Komutanlık sınırlarına 500 bin metre karelik golf sahası yapılması için geçtiğimiz Mayıs ayında çalışmalara başlandı.
GOLFE 5 MİLYON DOLAR, KARAKOLA PARA YOK
Türkiye'de yaklaşık 10 sahayı inşa eden Golf International'm sahibi Bora Yenigün, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bir golf sahasının maliyetini şöyle açıklıyor. “Eğitim alanları, kulüp binası dahil, arazi maliyeti hariç ortalama 6 milyon Euro ile 10 milyon Euro arasında bir maliyet çıkar. Arazi yatırımcıya ait değilse aşağı yukarı maliyet 15 milyon Euro'yu buluyor.”.
Bu açıklama sadece Konya’ya yapılan golf sahasının maliyetinin ortalama 7 milyon euro yani 12 miyon YTL olduğunu ortaya koyuyor.
BAKIM MALİYETİNE 300 BİN DOLAR
Sadece bununla da bitmiyor ve bu golf sahalarına her yıl bakım ücreti ödeniyor. Golf federasyonunundan alınan rakamlara göre, bu ücret de bir golf sahası için yıllık 225 bin dolar ile 400 bin dolar arasında değişiyor. Bu da 2 yıllık bakım ücretiyle bir karakol yapılabileceği anlamına geliyor.
KARAKOLLAR MADDİ İMKANSIZLIKTAN TAŞINAMAMIŞ...!
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, 15 askerin şehit olduğu baskının ardından yaptığı açıklamada, bugüne kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle kaçakçılığa karşı kurulan karakolları hakim tepelere taşıyamadıklarını açıklamıştı.
1 GOLF SAHASI PARASINA 15 KARAKOL
Karakolların güvenli yerlere taşınması’ ile ilgili maliyeti hesaplayan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Sekreter Üyesi Turan Kapan, maliyeti şöyle açıklıyor;
Kalem kalem maliyet
1000 m2 karakol binası 450 bin YTL
1000 m2 depo ve yatakhane 250 bin YTL
Helikopter pisti 150 bin YTL
13 kilometre asfalt yol 13 bin YTL
Bu da gösteiyor ki, sadece Konya’ya yapılacak 500 bin metrekarelik golf sahasına harcanacak parayla tam 18 tane modern karakol yapılabiliyor.
KONYA’YA 500 BİN METREKARELİK GOLF SAHASI YAPILIYOR
Askeri tesislere yapılan golf sahalarının en büyüğünü Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na yapılan 500 bin metre karelik golf sahası oluşturuyor.
geçen yıl yapım çalışmalarına başlanan 9 delikli olan 500 bin metre karelik golf sahasının şu ana kadar 3 deliği bitirilmiş durumda. 8sütun.com

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:35

İLGİLİ HABERLER