
GÖRDES'TE BİR DELİ, ŞEHRİN SU ŞEBEKESİNE FARE ZEHİRİ KATTI
RECEP ŞENER
MANİSA (İHA) - Manisa'nın Gördes İlçesi'ne bağlı Güneşli Beldesi'nde, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 39 yaşındaki bir şahıs, beldenin su ihtiyacını karşılayan 400 tonluk su deposuna fare zehri attığı gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 6 bin nüfuslu Güneşli Beldesi'nde temin ettiği gübre halindeki fare zehirini, belediyenin 400 tonluk su deposuna atan akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen M.S. isimli vatandaş, çevrede hayvan otlatan bir çoban tarafından farkedildi.
Çobanın durumu belediyeye ve jandarmaya ihbar etmesi sonucu zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Belediye ise depo vanalarını kapatarak beldenin suyunu kesti. Bu arada zabıta görevlileri de belde içerisinde sokak sokak dolaşarak hoparlörlerle şebeke suyunun kulllanılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Rıza Dilcan, "Akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaşımız, bir yerden temin ettiği fare zehiri ile su depomuza doğru giderken yolda tavuklara da vermiş. Zehiri yiyen tavukların öldüğünü ve hatta kendisini de tavuk sahibi tarafından tartaklandığını duydum. Bu şahıs, daha sonra 400 tonluk su depomuzun şebeke borusunu kırarak içeriye bir avuç fare zehirini boşaltmış. Bu olayı bir çobanın bize anında bildirmesi üzerine depomuzun şehir şebekesini kapattık. Suyu tahliye ettik. Depomuz tamamen boşaltıldı ve temizlenerek sterilize edildi. Sağlık kuruluşundan gelen yetkililerimiz suyu incelemeye başladı. Kasaba halkı da önlem olarak sağlık taramasından geçirilecek" dedi.
Başkan Dilcan, ayrıca yetkililerin tahlil raporları gelinceye kadar halka itfaiye araçlarıyla su dağıtıldığını, ayrıca belde halkının yakın olan temiz su kaynaklarını da kullanabildiğini ifade ederek, "Çok şükür şimdilik korkulacak bir durum sözkonusu değil. Belediye olarak da gerekli her türlü tedbirimizi aldık" diye konuştu.
Öte yandan, akli dengesi bozuk olduğu öne sürülen M.S.'nin bir kaç günden beri kahvehanelerde sürekli olarak herkesi zehirleyeceğini ve herkesten kurtulacağını söylediği, ancak bu uyarılarının kimsenin dikkatini çekmediği öğrenildi.