Asayiş
  • 27.5.2024 14:49

Görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi"

Mersin'de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 40 kişi de yaralandı. Katliam gibi kazaya tanık olan Murat Şahin, "Hava yağışlıydı. Bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Yolcular yolun sağına doğru savruldu." dedi. Kazaya karışan yolcu otobüsünün sürücüsü gözaltına alındı. Yaşamını yitiren 10 kişiden 8’inin cenazeleri Diyarbakır'da toprağa verildi.

Mersin'de, TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde dün akşam saatlerinde Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarptı.

 

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 2

Kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 40 kişi de yaralandı.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 3

ÖLEN 10 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin otopsi işlemleri tamamlandı. Yaşamını yitirenlerin Ozan Kılıç, Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Birsen Çiftsüren, Mehmet Kaplan, Halil Şimşek, Taha Acet, Sultan Acet ve Ayla Çelik Teymen olduğu belirlendi.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 4

Cenazelerin, işlemlerinin ardından defin için Adana ve Diyarbakır'a gönderildi.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 5

 

Kazada yaralanan 40 kişiden 13'ünün Tarsus Devlet Hastanesi'nde, 7'sinin Mersin Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14'ünün Adana Şehir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 3'ünün Çukurova Devlet Hastanesi'nde, 2'sinin de Tarsus'taki bir özel hastanede tedavileri sürüyor.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 6

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Kazaya karışan yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G., Tarsus'ta özel hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarma komutanlığına götürüldü.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 7

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin anlattı.

"Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm." diyen Şahin şöyle devam etti:

"Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum.

 

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 8

"YOLCULAR SAVRULDU"

Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu.

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 9

Takla atınca seyir halindeki 2 aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin."

Mersin'deki katliam gibi kazanın görgü tanığı konuştu: "Otobüs takla atarak geldi" - 10

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından kazada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımda, "Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2024 14:51

İLGİLİ HABERLER