GÖZALTINA ALINAN İŞÇİLER HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ!..
Iraklı komandolar tarafından tutuklanan kişilerin, "direnişçi" oldukları iddiasıyla yakalandıkları tahmin ediliyor. Ancak bir diğer yandan da Irak polisine yöneltilen işkence ve kötü muamele iddiaları da artıyor.
BBC'ye bilgi veren kaynaklar, 12 inşaat işçisinin, çalışmaya başlamak için beklerken Amerikan askerleri ve Iraklı direnişçiler arasında çıkan çatışmada, iki ateş arasında kaldıklarını belirtiyorlar.
İşçilerden birisinin yaralanması üzerine, arkadaşlarının bu işçiyi hastaneye götürdükleri ve durumdan şüphelenen bir kişinin polise ihbarda bulunduğu ifade ediliyor. Direnişçi oldukları şüphesiyle tutuklanan inşaat işçilerinin, Iraklı komandolar tarafından bir metal konteynere hapsedildiği, tutuklulardan sekizinin Pazar akşamı öldüğü üçünün ise durumunun kritik olduğu belirlendi.
BBC'ye ulaşan bilgilere göre, inşaat işçileri bölgedeki en büyük hastaneye götürüldü ve bir işçi daha burada yaşamını yitirdi.
Hastanede görevli bir doktor, BBC'ye yaptığı açıklamada, ilk izleniminin işçilerin havasızlıktan boğularak öldükleri olduğunu söyledi. Aynı doktor, kurtulan işçilerden birisinin, kendisine sürekli elektrik verildiğini söylediğini de aktardı.
Hastanede tedavi gören işçilerin başında Irak komandoları nöbet tutuyor.
BBC'nin, işçilerle görüşme isteği reddedilirken, morgdaki cesetlerin de gösterilmeyeceği açıklandı. Polis güçleri ve komandoların bağlı olduğu içişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü ise olayla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.
BBC
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:33