
GÖZALTIYA KIZDILAR, ÇOCUKLARINI BAYRAMA GÖNDERMEDİLER
NİĞDE - Gözaltına alınan 10 kişinin serbest bırakılmasını isteyen vatandaşlar, çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına göndermedi
Ulukışla ilçesine bağlı Hasangazi köyü sakinleri, dün köylerinin yakınındaki Porsuk Göleti alan mevkisinde yapılması planlanan altın ve gümüş madeni işletmesinin şantiyesinin kurulduğu haberi üzerine bölgeye gelmiş, aralarında sopa taşıyanların da bulunduğu gruba jandarma ekipleri müdahale etmişti.
Şantiyenin kurulmasına izin vermek istemeyen vatandaşlar ile olaya müdahale eden jandarma ekipleri arasında yaşanan kısa süreli arbede de 6 vatandaş ile atılan taşların isabet ettiği bazı askerler yaralanmış, gizli video çekimi yaptığı gerekçesiyle 1 kişi gözaltına alınmıştı.
Şirket yetkilileri, olayların büyümemesi için jandarmanın kontrolünde şantiye yapımı için gelen iş makinelerini geri çekmiş, bunun üzerine vatandaşlar da bölgeden ayrılarak evlerine dönmüşlerdi.
Jandarma ekipleri olaylara karışanlardan 10'unu, gece evlerine yaptığı baskınla gözaltına aldı.
-ÇOCUKLARINI BAYRAMA GÖNDERMEDİLER-
Gözaltına alınan 10 kişinin serbest bırakılmasını isteyen vatandaşlar, bugün çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına göndermedi. Bu nedenle Hasangazi İlköğretim Okulu'ndaki bazı gösteriler iptal edildi.
Okul yanındaki aşevinin önünde toplanan vatandaşlar, köylerinin yakınına altın ve gümüş madeni işletmesinin şantiyesinin kurulmasına izin vermeyeceklerini söylediler.
Göz altına alınan ailelerin çocukları da yaklaşık 2 aydır bugün okullarında yapacakları gösteri için hazırlandıklarını belirterek, ''Jandarmalar gece babamızı aldı götürdü. Babamız yokken biz nasıl bayram yapalım. Babalarımız bırakılana kadar okullarımıza gitmeyeceğiz'' dediler.