Spor
  • 23.10.2005 00:07

G.SARAY'DA HAKEME BÜYÜK ÖFKE VAR!..

İSTANBUL -G.Saraylı futbolcular, yöneticiler ve taraftarlar beraberliğe isyan ederken, milli oyuncu, ‘Hakem bizi uyuttu. Bu kadar art niyetli olunmaz. Hakemler bizi azarlamasın. Karizmaysa, kralını yaparız’ dedi. CİMBOM, evinde Denizli’ye takıldı, adeta kıyamet koptu. Mecidiyeköy’de ilk kez puan kaybeden sarı kırmızılı takımda futbolcusundan, taraftarına ve yöneticisine kadar herkes tek suçlu olarak hakem Selçuk Dereli’yi gösterdi. 90 dakika sonunda Hasan Şaş, Mondragon başta olmak üzere bütün oyuncular Dereli’nin üzerine yürüdü, özellikle soyunma koridorunda yükselen sesler oldukça ilginçti. KARŞILAŞMADA Galatasaray’ın tek golünü atan Hasan Şaş maç bitiminde, ‘Aleyhimize verdiği faullerle hekem bizi uyuttu. Ali Sami Yen’de bu kadar aleyhimize karar verilmez. Bu kadar art niyetli olunmaz. Hakemler bizi azarlamasın. Biz de çocuk çoluk sahibiyiz. Karizmaysa, kralını yaparız’ dedi. Soyunma odasının koridorunda ise, ‘Hırsız istemiyoruz. Alın terimizi kimse çalamaz. Ne biçim maç yönetiyorsun’ diyerek isyanını dile getirdi. SPORTİF Direktör Bülent Tulun, hakem yönetiminden yakındı. Tulun, şunları söyledi: ‘Hakem G.Saray’ın altını oydu. Takdir haklarını rakip takıma kullandı. Hakemlerimiz bundan dolayı Avrupa’da görev alamıyorlar. Karşımızda planlı bir hakem vardı. 89. dakikada bir futbolcuya kart göstermek için 70 metre koşuyor. Böyle şey olur mu? Adamı asarlar.’ MAÇIN bitimiyle birlikte taraftarlar, stadı terk etmeyerek yönetimi ve Ergun Gürsoy’u istifaya davet etti. Taraftarlar, ‘Aciz yönetim istemiyoruz’, ‘Ergün Gürsoy istifa’, ‘İstifa et istifa et Ergun Gürsoy, Cim Bom seninle rezil oluyor’, ‘Olmaz böyle başkan git Özhan’ diye bağırdılar. Taraftarlar, tribünü ateşe verdiler ve yaklaşık 15 dakikalık protestonun ardından tribünleri terk etti. STADIN önünde toplanan taraftarlar, uzun süre yönetim aleyhine tezahürat yaparken, tepkinin giderek artması üzerine emniyet güçleri zor kullanarak grubu uzaklaştırırken, bazı taraftarların gözaltına alındığı görüldü. Bir grup sarı kırmızılı taraftar, Metin Oktay Tesisleri’ne gidip oyuncuları protesto etti. Grup tepkisini dile getirdikten sonra kendiliğinden tesislerden ayrıldı. Ergun Gürsoy, ‘Üzgünüz, ama gol atamayana atarlar. Hakem ne kadar kötü olursa olsun gol atmalısınız. Bu kadar az seyircinin önünde hakem de kendini kaybetti’ dedi. Gürsoy, Sportif AŞ binasına yürüyerek giderken taraftar tepkisiyle karşılaştı. Bir taraftarın, ‘Yaşlandın, bunadın artık Ergun’ sözlerine sinirlenen Gürsoy’u, korumaları sakinleştirerek, kulüp binasına götürdü. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, 1-1 sona eren Denizlispor maçı sonrası büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.
     Gürsoy, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şartlar ne olursa olsun kazanmak zorunda olduklarını belirterek, ''Üzgünüz, ama gol atamayana atarlar. Hakem ne kadar kötü olursa olsun gol atmalısınız. Bu kadar az seyircinin önünde hakem de kendini kaybetti. Faullere dikkat etmedi ve oyun kontrolünden çıktı'' diye konuştu.
     Ergun Gürsoy, açıklamaları sonrası Ali Sami Yen Stadı'ndan Sportif AŞ binasına yürüyerek giderken yine taraftar tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Bir taraftarın, ''Bunadın artık'' sözlerine oldukça sinirlenen Gürsoy'u, bir anda bu taraftarın üzerine yürümek istemesine karşın yanındaki korumalar sakinleştirerek, kulüp binasına götürdüler.
     Diğer yandan yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen de maçın hakemi Selçuk Dereli'ye tepki göstererek, ''Düzgün giden bir maçı çığrından çıkardı. İyi bir yönetim sergileyemedi'' dedi.
     Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ise maçın hemen bitiminde bir açıklama yapmadan, stattan hızlı bir şekilde ayrıldı ve kulüp binasına geçti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER