
GSM'DE 3 G İHALESİNİ TURKCELL KAZANDI
311 milyon euro teklif veren Turkcell, komisyon başkanının isteği üzerine teklifini 10 milyon euro artırarak 321 milyon euroya yükseltti. Başkanın ikinci artırım isteği ise Süreyya Ciliv tarafından geri çevrildi. İhale bedelinin KDV ile 500 milyon euro'yu aşması bekleniyor.
İhale komisyonu, Turkcell'in A lisansı için yapılan ihaleyi kazandığını açıklarken, B,C,D lisansları için katılımcı olmadığından bu ihalelerin iptal edildiğini duyurdu.
Cepte görüntülü iletişime geçişi sağlayacak olan 3G ihalesi kapsamında Turkcell, Avea, Vodafone ve France Telecom olmak üzere dört firma Telekomünikasyon Kurumu’ndan şartname almıştı.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün AB ülkelerinin hepsinde kullanılıyor. Bu teknoloji Türkiye’deki mobil iletişimi 20 kat hızlandıracak. 3. Nesil ile gelecek bu kalite ve hız ülkemizin büyüme vizyonunda önemli bir itici güç olacak. Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.
Ciliv, bu teknoloji sayesinde, bugün sabit olan çeşitli hizmetlerin mobil olarak sunulmasının yanı sıra, görüntülü görüşme, mobil TV, hızlı mobil internet gibi yeni birçok fayda da sağlanacağını belirterek, Türk halkının bu hizmetlere bir an önce kavuşmasını istediklerini kaydetti.