GUANTANAMO'DAN SERBEST BIRAKILAN DANİMARKALI, ÇEÇENİSTAN'DA SAVAŞACAĞINI SÖYLEDİ

••1 dk okuma
GUANTANAMO'DAN SERBEST BIRAKILAN DANİMARKALI, ÇEÇENİSTAN'DA SAVAŞACAĞINI SÖYLEDİ

Hızlı Özet

“ABD'nin Guantanamo üssünde 2 sene tutulduktan sonra serbest bırakılan Danimarkalı bir adam, ''Rus terörüne karşı Müslümanlarla birlikte savaşmak için'' Çeçenistan'a gideceğini söyledi.”

KOPENHAG -Süleyman Hacı Abdürrahman (31), devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, serbest bırakılırken terörist faaliyetlerde bulunmayacağına ve cihad yapmayacağına dair ABD'yle yaptığı anlaşmanın herhangi bir hükmü olmadığını söyledi. Abdürrahman, bu konuda Amerikalılarla imzalanan belgenin ''tuvalet kağıdı'' olduğunu söyledi.
Cezayirli baba ve Danimarkalı anneden doğan 31 yaşındaki Süleyman Hacı Abdürrahman, 2001 senesi sonunda ABD'nin Afganistan'a yaptığı saldırı dolayısıyla geldiği Pakistan'da tutuklanmıştı. Şubat 2002'de Guantanamo'ya gönderilen Abdürrahman, Şubat 2004'te serbest bırakılmıştı. Eski tutuklu, pazar günü de Müslüman bir ülkeye karşı yapılan savaşta taraf olduğu için Danimarka Başbakanı ve Savunma Bakanı'nın ''meşru savaş hedefi'' olduğunu söyleyerek ülkede tepki almıştı.
Bu haber 1429 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR