Gündem
  • 25.4.2007 12:30

GÜL BUGÜN MUHALEFET PARTİ GEZİLERİNE DEVAM EDECEK

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, muhalefet partilerine ve bağımsız milletvekillerine başlattığı destek turlarına bugün de devam edecek.


Adaylığını ilan ettikten sonra dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret eden Gül, bugün de parlamentoda üyesi bulunan siyasi partileri ziyaret edecek. Gül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile bir araya gelecek. Dün akşam saatlerinde Meclis'te 6 bağımsız milletvekiliyle görüşerek destek isteyen Gül, bugün de 3 bağımsız vekille görüşme yapacak.

Cumhurbaşkanı
adayı Gül, ilk tur seçimde 367 milletvekilinin desteğini almak için muhalefet turunu sürdürüyor. 354 milletvekiline sahip AK Parti, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oturumu yönetmesi nedeniyle 14 milletvekilinin daha desteğini çekmek için kolları sıvadı.

 Başbakan Erdoğan başkanlığında dün Meclis'te gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından çıkan karar doğrultusunda muhalefetle görüşme kararı alan Gül, Baykal ve Mumcu'nun ardından bağımsız milletvekilleri Ülkü Güney, Süleyman Bölünmez,
Fuat Geçen, Mustafa Sayar, Hakkı Akalın ve Ersoy Bulut ilegörüşerek, destek istemişti. Gül, destek turlarına bugün saat 12.45'te DYP lideri Ağar ile devam edecek. Ağar'ın ardından SHP lideri Karayalçın ve HYP lideri Öztürk'ü ziyaret edecek olan Gül, Meclis'te bağımsız milletvekilleri Göksal Küçükali, Zülfü Livaneli ve Memduh Hacıoğlu ile görüşecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:48

İLGİLİ HABERLER