Gündem
  • 26.4.2005 21:26

GÜL : KOÇARYAN'DAN ERDOĞAN'A MEKTUP GELDİ

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, uyum protokolüne ilişkin prosedürün AB tarafından haziran ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini söyledi.
     Türkiye-AB Ortaklık Konseyi'nin 44. toplantısına katılmak üzere gittiği Lüksemburg'dan dönen Gül, Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, temaslarının çok olumlu geçtiğini ve Lüksemburg'dan memnun ayrıldıklarını kaydetti.
     Gül, Ortaklık Konseyi toplantısında karşılıklı yükümlülüklerin gözden geçirildiğini, karşılıklı beklentilerin dile getirildiğini ve sorunların nasıl halledileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.
     Türkiye'nin AB sürecinde önemli başarılar elde ettiğini, siyasi kriterlerde önemli mesafeler aldığına işaret eden Gül, bundan sonra yapılacak işlere ilişkin hazırlıkların yapıldığını ve reform sürecinin kararlı şekilde sürdürüleceğini, yeni kanun ve düzenlemelerin yapılmasına ek olarak, çıkarılan kanunların uygulamasının da takibi konusuna önem verdiklerini söyledi.
     Toplantıda Uyum Protokolü'ne ilişkin Türkiye ile AB arasında varılan mutabakatın bir kez daha teyit edildiğini ifade eden Gül, bir soru üzerine, AB'nin Protokole ilişkin kendi içindeki süreci Haziran ayına kadar tamamlamasının beklendiğini kaydetti. Gül, ''AB önce kendi sahasında olan işleri bitirsin, sonra bize çağrıda bulunsun. Şu anda biz üzerimize düşenleri büyük ölçüde yapıyoruz, onlar da tamamlarsa Protokol süreci sağlıklı devam edecek'' dedi.
     Bakan Gül, başka bir soru üzerine Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubuna cevabının geldiğini doğruladı. Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:58

İLGİLİ HABERLER