Gündem
  • 23.6.2012 00:04

Gül : Uçağın düşüş nedeni kesinleşince açıklanacak

Devletin tepesindeki iki isim de uçağın düşüş nedeni, nerede düştüğü ve pilotların durumları konusunda net bir ifade kullanmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'ın güneybatısında düşen askeri uçakla ilgili, yetkililerin konuyu takip ettiğini belirterek, ''Kesinleşince açıklayacaklar'' dedi.
      Gül, Şelale Park Restoran'daki akşam yemeğine gelişinde basın mensuplarının Hatay'ın güneybatısında düşen askeri uçakla ilgili sorularını yanıtladı.
      Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğü iddiasının hatırlatılması üzerine Gül, ''Takip ediliyor, arayıp bilgi veriyorlar. Kesinleşince her şeyi söyleyecekler'' dedi.
      Uçağın Suriye tarafından düşürülüp düşürülmediğine ilişkin net bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine de Gül, kesinleştiği zaman gerekli açıklamanın yapılacağını yineledi.
     
ERDOĞAN : PİLOTLARIN REHİN OLDUĞU KONUSUNDA KESİNLİKLE BÖYLE BİR BİLGİ YOK
    
     Başbakan Erdoğan, ''düşen uçaktaki pilotların Suriye tarafından rehin alındığı'' şeklindeki iddianın sorulması üzerine ise ''Hayır, hayır. Şu anda bizim kaynaklarımızda böyle bir bilgi kesinlikle yok'' şeklinde yanıt verdi.
      ''Bir Türk uçağı neden Suriye karasuları üzerinde acaba, neden o bölgede uçak, hangi görev için-'' sorusunu da Erdoğan, ''Detay bilgilerle ilgili olarak, orada mıydı ve ne oldu da eğer oradaysa oraya geçti. Bu konuda henüz elimizde kesin bir bilgi yok. Şimdi yapacağımız toplantıdan sonra bunlar ortaya çıkar'' diye yanıtladı. 

AYRINTILAR BİRAZDAN

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:11

İLGİLİ HABERLER