
GÜL'DEN PERES'E: KAMUOYU RAHATSIZ
KOPENHAG - BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kopenhag'da bulunan Gül ve Peres'in görüşmesinde, İsrail'in yeni yerleşim birimleri ele alındı.
Cumhurbaşkanı Gül, ''Artık dünyada hiçbir şey gizli kalmıyor. Herkesin her şeyden anında haberi oluyor. Türk kamuoyu da Orta Doğu'da yaşananları yakından takip ediyor. Olaylar ciddi hassasiyet, rahatsızlık yaratıyor'' diyerek, kamuoyunun önemine dikkati çekti.
Görüşmede, 1967 sınırlarına dönülmesi gerektiğini ifade eden Gül, ''Türkiye olarak bizim isteğimiz, iki devletin barış, huzur ve güvenlik içinde yan yana yaşamasıdır'' dedi.
İsrail Cumhurbaşkanı Peres de Gül'ü İsrail'e davetini yineledi.
Gül-Peres görüşmesi kapanış oturumunun geç başlaması nedeniyle planlanandan erken gerçekleşti. Basına kapalı görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.
Görüşme talebinin İsrail tarafından geldiği öğrenildi.